"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"אנחנו הולכים להפציץ – אתה חייב לעזוב": תושב עזה הוזהר על ידי צה"ל – וסייע לפנות את שכונת מגוריו
מחמוד שאהין, רופא שיניים המתגורר בשכונת אל-זהרא בעיר עזה, טוען כי המודיעין הישראלי התקשר אליו ונתן לו התרעה של שעתיים לפני הפצצת שכונת מגוריו • הסיפור, שפורסם על ידי ה-BBC, מציג לכאורה את המאמץ המודיעיני העצום שעושה צה"ל במטרה לצמצם פגיעה באזרחים
תקיפות צה"ל בעזה. צילום: אי.פי

"אנחנו הולכים להפציץ – אתה חייב לעזוב": תושב עזה הוזהר על ידי צה"ל – וסייע לפנות את שכונת מגוריו

מחמוד שאהין, רופא שיניים המתגורר בשכונת אל-זהרא בעיר עזה, טוען כי המודיעין הישראלי התקשר אליו ונתן לו התרעה של שעתיים לפני הפצצת שכונת מגוריו • הסיפור, שפורסם על ידי ה-BBC, מציג לכאורה את המאמץ המודיעיני העצום שעושה צה"ל במטרה לצמצם פגיעה באזרחים

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

המלחמה בתוך עזה:מחמוד שאהין, תושב שכונת עזה ורופא שיניים במקצועו, הפך לגיבור לא צפוי של שכונת מגוריו לאחר שלטענתו, טענה המגובה בעדויות של רבים משכניו, קרא למאות מתושבי האזור להתפנות לפני הפצצה של צה"ל על מגדלים בשכונה.

תקיפות צה"ל ברצועת עזה | דובר צה"ל

סיפורו של שאהין, שפורסם על ידי רשת החדשות הבריטית BBC, החל לטענתו כשקיבל שיחת טלפון בערבית מגבר שהציג את עצמו כנציג המודיעין הישראלי. האיש אמר לרופא כי עליו להזהיר את תושבי השכונה שכן הפצצה מאסיבית תכה במקום בעוד שעתיים. "הוא אמר לי שהם רוצים להפציץ שלושה מגדלים בשכונה ושהוא רוצה שאפנה את התושבים באזור", סיפר שאהין לכלי התקשורת הבריטי. "הקול, שדיבר ערבית שוטפת, אמר לי 'אנחנו הולכים להפציץ, אתה חייב לעזוב'", סיפר הרופא.

הגבר בצדו האחר של הקו ביקש משאהין שלא ינתק את השיחה. הרופא התייעץ עם משפחתו ושכניו מה לעשות והם הציעו כי ייתכן ומדובר במתיחה או זיוף. שאהין, לטענתו, ביקש מהאיש בצד השני של הקו לירות יריית אזהרה ואכן תוך דקה פיצוץ קטן נשמע, ככל הנראה ממל"ט שנמצא מעל השכונה. הגבר העזתי מספר כי לאחר מכן הבין כי בן שיחו רציני והחל להסתובב בין הבתים בשכונה כולה ולצעוק לאנשים שיצאו מבתיהם ויעזבו את המקום.

תיעוד%3A תושבים עזתים עושים את דרכם דרומה | דובר צה"ל

שאהין טוען כי במהלך השיחה עם המפעיל לכאורה, שנמשכה יותר משעה, הוא ניסה למשוך זמן על מנת לאפשר את פינוי האזרחים. "אל תבגוד בנו, אל תפציצו לפני שאנשים מספיקים לעזוב", הוא אמר לבן שיחו. "אני לא רוצה לדעת שהיה מישהו שיכולתי להציל ולא הצלתי", סיפר רופא השיניים לרשת החדשות הבריטית. ה-BBC דיברו עם תושבים רבים מהשכונה שאישרו את הטענות של שאהין.

על פי הדיווח, שאהין הצליח להציל מאות מתושבי השכונה לפני שההפצצה החלה, ולאחר מכן צפה בשכונת מגוריו נהרסת עד היסוד. שאהין סיפר "כשההפצצות הפסיקו, האיש התקשר אלי שוב ואמר לי 'סיימנו את העבודה, אתה יכול לחזור'". מגדל מגוריו של הרופא לא נפגע בהפצצה. הסיפור, אם אכן יש אמת בדברים, מדגים בין היתר את המאמץ המודיעיני העצום שמבצע צה"ל, בהפעלת סוכנים ואיתור גורמים בשטח, במטרה להימנע מפגיעה בחפים מפשע ברצועת עזה. ב-BBC נטען כי לא הצליחו לאשר ממקור נוסף שאכן התקיימה שיחה בין שאהין למודיעין הישראלי אך דבריו אומתו על ידי תושבים אחרים במקום מגוריו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...