"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האיסור על כניסת חברות הקונגרס: דילמה שקשה לצאת ממנה טוב

אי אפשר לסרב לבקשה של נשיא שעשה למעננו, בין היתר על בסיס ידידות אישית עם ראש הממשלה נתניהו, שורה של צעדים היסטוריים שקודמיו אפילו לא חלמו עליהם • אך גם שימור התמיכה הדו מפלגתית של ארה"ב בישראל הוא כבד משקל • פרשנות

,עודכן
רשידה טלאיב ואילהן עומאר // ציללום: איי.אף.פי

שלושה אינטרסים מרכזיים עמדו, או צריכים היו לעמוד, לנגד עיניו של ראש הממשלה בבואו להכריע אם לאפשר או למנוע אתכניסתן לישראלשל חברות הקונגרס העוינות,רשידה טלאיב ואילהן עומאר.

האחד, שימור מערכת היחסים המצוינת עם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. אם בחדרים הסגורים אכן הועבר מהבית הלבן מסר חריף עוד מזה שבציוצי הטוויטר, הדורש למנוע את הביקור, הרי שהיענות לנשיא היא אינטרס ראשון במעלה.

ראשי ממשלות בישראל עשו מאז ומתמיד מאמצים אדירים שלא להשיב בשלילה לנשיאים אמריקניים. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בנשיא שעשה למעננו, בין היתר על בסיס ידידות אישית עם ראש הממשלה נתניהו, שורה של צעדים היסטוריים שקודמיו אפילו לא חלמו עליהם. לאדם כזה לא אומרים "לא".

אך ישנם שיקולים כבדי משקל נוספים, ובראשם שימורהתמיכה הדו־מפלגתית של ארה"ב בישראל. בחודשים האחרונים ישנו מאמץ גדול של ישראל ותומכיה לעצור את התמיכה ההולכת ונחלשת באגף הדמוקרטי, ולבדל בין הזרם המרכזי התומך בישראל, לבין טלאיב, עומאר ועוד כמה אנטי־ישראלים. הזרם המרכזי אכן נענה לחיזורים, ורק לפני שבוע ביקרו מטעמו לא פחות מ־40 חברי קונגרס דמוקרטים.

ואולם, אחת הציפיות של האורחים היתה הכנסתן של טלאיב ועומאר, למרות דעותיהן, והבטחה שכך יקרה אפילו ניתנה מטעם השגריר בארה"ב, רון דרמר. כך שהפליק־פלאק בעמדת נתניהו הוא גם פליק בפניה של מפלגה הדמוקרטית. זו טעות קשה.

האינטרס הישראלי השלישי הוא כמובן החלשת תנועת החרם. ברור שטלאיב ועומאר הן שונאות ישראל התומכות בהחרמתה ואף השמדתה, לו רק יכלו. אלא שגם כאן, מניעת הכניסה מחזקת את ה־BDS פי כמה, שכן היא מאששת את הדימוי האנטי־דמוקרטי שהן ושותפיהן מפיצים עלינו. כלומר, חסימתן מאדירה את שמן וגוררת הרבה יותר כותרות שליליות לישראל, מאשר לו היו לועסות כאן סיסמאות שחוקות על מדינת היהודים.

מאידך, פתיחת הדלת לשתיים היתה מבהירה עד כמה חזקה וסובלנית הדמוקרטיה הישראלית - בניגוד מוחלט לתעמולה שלהן. אלא שבחיים יש דילמות שקשה לצאת מהן טוב.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר