"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הערכה: ההסכם יאפשר להשיב מסתננים לסודאן

בעקבות הנורמליזציה עם חרטום, אמר מנהל המרכז למדיניות ההגירה כי המהלך "מסיר את המכשול להחזיר את רובם המכריע של המסתננים שנותרו בארץ"

,עודכן
סודאנים בדרום תל אביב // צילום: איי.פי. // סודאנים בדרום תל אביב

הסכם השלוםהצפוי בין ישראל לסודאן יאפשר להחזיר למדינה האפריקנית מהגרי עבודה בלתי-חוקיים - כך מעריכים במרכז למדיניות הגירה, בעקבות הודעת ממשלת סודאן.

"הנורמליזציה מסירה את המכשול המרכזי להחזרה ישירה של רובם המכריע של יותר מ-6,000 מסתננים שעדיין נותרו בישראל", אומר מנהל המרכז, עו"ד יונתן יעקובוביץ'. בשנים האחרונות עזבו את ישראל מרצון כ-5,000 מסתננים סודאנים, אולם בהיעדר יחסים בין המדינות לא היה אפשר לכפות עליהם את היציאה מהארץ בשל החלטות משרד הפנים ובג"ץ. מדיניות זו של ישראל היתה שונה מהקו שנקטו צרפת, אוסטרליה, איטליה ובלגיה, ששלחו מסתננים סודאנים לארצם, ובכלל זה לחבל דרפור. "כעת אין עוד סיבה שישראל תימנע מהחזרת המסתננים הסודאנים, ואנו קוראים לממשלה לעשות זאת", הוסיף יעקובוביץ'.

ב"ישראל היום" פורסם לפני כחודשייםשסוגיית המסתננים עולה בשיחות המקדימות שבין המדינות. גורם ישראלי, שהיה מעורה בשיחות בין שתי המדינות, אמר אז כי במסגרת שלל הנושאים שישראל מעלה, יש מגעים ודיונים גם בנושא החזרת המסתננים הסודאנים לארצם. הוא לא פרט היכן עומדים הדברים ואם הושגו הסכמות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר