בני זוג המקיימים הליך פונדקאות בחו"ל יוכלו לצאת מישראל לצורך לידת התינוק והבאתו ארצה, כך החליט היום (שלישי) השר לשיתוף פעולה אזורי אופיר אקוניס.
לאחרונה הוחלט לסגור את נתב"ג בשל החשש מחדירת מוטציות חדשות של נגיף הקורונה. למרות זאת, במסגרת תפקידו כיו"ר ועדת החריגים, אקוניס נעתר לבקשת השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה. האחרון פנה אליו במכתב שבו תיאר את מורכבות התהליך וחשיבות הגעת ההורים ללידת ולקליטת התינוקות.
"לכל הורה חשוב להיות ברגע הלידה של בנו או בתו, אך במקרי פונדקאות יש לכך חשיבות כפולה. הפונדקאית למעשה איננה ההורה הביולוגי של התאומים, המופרים מתרומת ביציות. לו ההורים המיועדים לא יהיו במקום בזמן הלידה או בסמוך לה, הדבר עלול לגרור קשיים רגשיים לפונדקאית להיפרד מהתאומים ככל שיישארו בחזקתה זמן רב יותר, דבר העלול לגרור אף קשיים משפטיים", ציין השר אוחנה במכתב.

"דומני כי מקרה זה עונה על שני החריגים: מדובר במקרה הומניטארי ובצורך אישי מיוחד שנכון גם להורים המיועדים, גם לתאומים שיבואו בשעה טובה, וגם לפונדקאית", הוסיף אוחנה.
השר אופיר אקוניס הסביר כי "באחריות, בזהירות וברגישות - אנחנו מקיימים מדיניות של אישורים חריגים לכניסות ויציאות מישראל. הליך הפונדקאות בחו"ל הוא מורכב וארוך מאוד, ויש בו היבטים יוצאי דופן. אני מודע לחשיבות קיום הליכי הפונדקאות גם בימים אלה, והחרגתם תאפשר לזוגות את אחד הרגעים החשובים ביותר בחיים - הקמת המשפחה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו