בעקבות תחקיר "ישראל היום" על חטיפת הבכיר במינהל האזרחי שהחזיק במידע רגיש, מחר (שני) ייערך כנס חירום בכנסת על תפקוד המינהל. בין יוזמי הכנס: ח"כ עמיחי שיקלי מימינה.
כפי שדווח בשבוע שעבר ב"ישראל היום", נידאל אל עטרי, עובד בכיר במינהל שאחראי על רישום הקרקעות ביו"ש, לקח לידיו – באישור קצין המטה לרישום מקרקעין במינהל, תומר כרמי – 30 תיקי עסקאות כדי להשלים את העבודה עליהם בביתו. למחרת אל עטרי נלקח לחקירה של גורמים ברשות הפלשתינית ביריחו ומאז לא חזר לעבודתו. התיקים שהיו ברשותו, שלא תועדו או צולמו לפני כן על ידי המינהל האזרחי, נעלמו – כך שלישראל אין ראיות לקיומן של אותן עסקאות, מה שעלול לגרום להפסדים של עשרות מיליוני שקלים של הצדדים בהסכמים הללו.
"בשטחים הפתוחים ביו"ש מתנהלת מלחמה של ממש", אמר ח"כ שיקלי לקראת הדיון מחר. "מהצד האחד, רשות פלשתינית משופעת תקציבי עתק ממדינות אירופה שנחושה לקבע עובדות בקרקע, תוך צפצוף מוחלט על הסכמי אוסלו ובנייה פרועה בשטחי C, פגיעה אנושה באתרי מורשת ייחודיים, פריצת דרכים והקמת מחצבות כמעט באין מפריע.
"מהצד השני, מדינת ישראל, שלא השכילה לשנס מותניים ולהתמודד עם האתגר. בתווך נמצא גוף שלעיתים נראה שהוא כאילו מהאו"ם, גוף שיודע לנקוט ביד קשה נגד הפרות בנייה של מתיישבים יהודיים ביו"ש, ובוחר להתעלם, במקרים רבים מדי, מהבנייה הפלשתינית המשתוללת. גוף שיש עליו פיקוח ממשלתי רופף עם פקידים שמחזיקים במשרות רבות השפעה לאורך עשרות שנים, ותופעה מטרידה של דלתות מסתובבות בין תפקידים בכירים במינהל למשרות בכירות בחברות עסקיות שיש להן עניין, למשל, במחצבות ביו"ש".
מנכ"ל ארגון "עד כאן" גלעד אך, שנמנה על מארגני הכנס: "בעקבות הכשלים החוזרים ונשנים של המינהל האזרחי בנושאי הליבה שלו וחוסר האונים המשווע בטיפול בהשתלטות על קרקעות ביו"ש, ורציחות של אלה שכל עוונם היה שמכרו אדמה ליהודים, יזמנו את הכנס. מטרת האירוע היא לגבש, בסיוע נבחרי ציבור, פתרון מערכתי לתופעות שצוינו ולבחון את השליטה הבלעדית והבלתי שקופה של המינהל האזרחי על כלל המתרחש ביו"ש מול רצון של פקידים בתוך המערכת שמעוניינים להמשיך את הכשל המתמשך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו