"אנחנו לא מגדירים את עצמנו לפי אחרים, לא לפי איראן ולא הפלשתינים, ובכלל - אני מציע למנהיגים שלהם לעסוק באנשים שלהם, בשיפור המצב שלהם, ולהפסיק באובססיה הזאת למדינת ישראל". כך אמר הלילה (בין שבת לראשון) ראש הממשלה נפתלי בנט בנמל התעופה בן גוריון, רגע לפני המראתו לנאום הראשון שלו בעצרת האו"ם הכללית מחר.
הדברים של בנט מגיעים לאחר הנאום של יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן ביום שישי האחרון, שבו הציב בין היתר אולטימטום לישראל: "עליה לסגת מיהודה ושומרון תוך שנה, או שנפנה להאג (בית הדין הבינלאומי; א.כ)".
"בזמן האחרון היו כמה רגעים חשובים, בראשם הניצחון הגורף בבית הנבחרים האמריקני", התייחס גם ראש הממשלה לאישור מימון מערכת כיפת ברזל ברוב של 420 תומכים מול 9 מתנגדים. כזכור, ההצבעה נדחתה ליום חמישי מתחילת השבוע שעבר בשל התנגדות של הקבוצה האנטי-ישראלית במפלגה הדמוקרטית.
לקריאת המאמר באנגלית >>
"ברגע האמת האמריקנים תומכים בנו תמיכה גורפת. יש קבוצה קטנה אנטי-ישראלית שעושה הרבה רעש, אבל היא נכשלה", הוסיף ראש הממשלה.
על השתתפותו בעצרת אמר בנט: "זו במה בינלאומית חשובה ואני מאוד שמח להביא את הקול הישראלי לאותה במה חשובה. זו ההזדמנות לספר על המקום של ישראל במרחב, על הרוח המיוחדת של הישראלים ועל התרומה שלנו לעולם".
זהו יהיה ביקורו השני של בנט בארה"ב בתוך כחודש, לאחר שטס לארצות הברית כדי להיפגש עם הנשיא ג'ו ביידן באוגוסט.
בנט צפוי לנאום בשעות אחר הצהריים של יום שני (שעון ישראל), לפני כניסת חג שמחת תורה בארץ. הוא צפוי להתייחס בדבריו בראש ובראשונה למצב המתקדם מאוד של תוכנית הגרעין האיראנית ולחשש שזו תהפוך למדינת סף. ראש הממשלה צפוי גם להציג את עמדותיו בסוגיה הפלשתינית ולהתייחס למשבר האקלים.
בסביבתו של ראש הממשלה הדגישו כי נאומו יהיה שונה מנאומיו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, וכי לא יעשה שימוש בעזרים טכניים כפי שעשה קודמו.
במהלך ביקורו בניו יורק, ראש הממשלה יפגוש מספר נציגים זרים בכירים, בהם שר החוץ של בחריין, השר לענייני מדינה במשרד החוץ של איחוד האמירויות, מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש ושגרירת ארה"ב באו"ם, לינדה תומאס-גרינפילד.
בנוסף, בנט יישא נאום בפני נציגי הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה וראשי ארגונים נוספים.
במהלך שמחת תורה, ישהה ראש הממשלה בניו יורק – ויחזור לישראל ביום רביעי בערב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו