נשיא המדינה יצחק הרצוג קיים בשבוע שעבר פגישה חשאית עם מלך ירדן עבדאללה. לפי הודעת בית הנשיא, המפגש התנהל באווירה ידידותית והתקיים בהזמנת המלך בארמונו ובתיאום עם ראש הממשלה נפתלי בנט ושר החוץ יאיר לפיד.
השניים בסוגיות עומק אסטרטגיות, הן ברמה הבילטרלית והן ברמה האזורית. "ירדן היא מדינה חשובה מאוד. אני מכבד מאוד את המלך עבדאללה, מנהיג גדול ושחקן אזורי משמעותי מאוד, שנפגש לאחרונה עם מנהיגים חשובים ביותר ביניהם הנשיא ביידן, הנשיא פוטין ועם הנשיא א-סיסי ואבו מאזן", מסר הרצוג.
"בפגישתנו שוחחנו על תחומים מרכזיים שבשיח בין המדינות, בין היתר הסכם לייבוא חקלאות בשנת השמיטה, נושאי אנרגיה, קיימות ופתרונות למשבר האקלים שניתן לקדם יחדיו", הוסיף הנשיא. הרצוג הדגיש כי "יש תחושות באזור של רצון להתקדם, רצון לדבר. בימים אלו אנו מציינים שנה לחתימה על הסכמי אברהם", הזכיר הנשיא. "אלו הניחו תשתית אזורית חשובה. הסכמים חשובים מאוד ומשנים את האזור והדיאלוג בו. שמחתי לחנוך את שגרירות איחוד האמירויות בתל אביב בתחילת כהונתי, ובכוונתי לשוחח ולהיפגש עם ראשי מדינות נוספים מהמרחב. אני מדבר עם מנהיגים רבים מכל רחבי העולם, כמעט בכל יום, בתיאום מלא עם ממשלת ישראל. אני חושב שמאוד חשוב לאינטרסים האסטרטגיים והמדיניים של מדינת ישראל לנהל דיאלוג עם כולם", סיכם.
הפגישה של הנשיא הרצוג עם מלך ירדן מצטרפת אל שורת שיחות שקיים הנשיא הרצוג עם מנהיגים. כזכור, בחודש יולי האחרון שוחח הרצוג עם נשיא טורקיה, רג׳פ טאיפ ארדואן. השניים הסכימו כי יחסי ישראל וטורקיה הם בעלי חשיבות רבה לביטחון וליציבות במזרח התיכון וישנו פוטנציאל גבוה לשיתוף פעולה בין שתי המדינות בתחומים רבים, במיוחד בתחום האנרגיה, התיירות והטכנולוגיה. בשיחה ציינו שני הנשיאים כי למרות מגפת הקורונה, שתי המדינות המשיכו בשיתוף פעולה והמטרה היא להרחיב ולפתח את מכלול הקשרים הכלכליים ביניהן.
זמן קצר לאחר שהחל את כהונתו, שוחח הנשיא הרצוג גם עם נשיא הרשות הפלשתינית, מחמוד עבאס. כמו כן, בחודש שעבר העביר הרצוג למלך מרוקו מוחמד השישי אגרת והזמין אותו להיפגש עמו בהקדם. מלך מרוקו השיב איגרת לנשיא שבה הביע תקווה כי יחסי מרוקו-ישראל יעודדו שלום אזורי רחב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו