מוטי סנדר, איש הצללים לשעבר של נתניהו והרצוג הלך לעולמו

איש העסקים שפעל הרחק מאור הזרקורים, תיווך בין פוליטיקאים בכירים והיה מקורב לנשיא המדינה ולראש הממשלה נפטר • בתחילת 2026 יצא סנדר מהצללים עם טענות על מסר שהעביר לכאורה לנתניהו ערב הבחירות לנשיאות.• בבית הנשיא ובליכוד דחו את הדברים בתוקף

מוטי סנדר  , מתוך "עובדה" בקשת 12
מוטי סנדר | צילום: מתוך "עובדה" בקשת 12

איש העסקים והפעיל הפוליטי מוטי סנדר, שבמשך שנים פעל מאחורי הקלעים של הפוליטיקה הישראלית הלך היום (ראשון) לעולמו. אף ששמו כמעט שלא היה מוכר לציבור הרחב, הוא היה מעורב במגעים פוליטיים רגישים וניהל קשרים עם דמויות בכירות, בהן ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא המדינה יצחק הרצוג.

לשכת ראש הממשלה

שמו של סנדר עלה לכותרות בינואר 2026, לאחר שהתראיין לתוכנית ״עובדה״ וסיפר כי ערב הבחירות לנשיאות ב-2021 התבקש, לדבריו, להעביר מסר לאנשיו של נתניהו בשם הרצוג.

לפי גרסתו, המסר היה שהרצוג הוא ״מומחה לפירוק מטענים מורכבים״ — רמז שלטענת סנדר נגע לאפשרות לסייע לנתניהו בענייניו המשפטיים בתמורה לתמיכה בבחירת הרצוג לנשיאות.

סנדר טען כי הבין שהמסר נועד לבחון אפשרות להסדר שיסייע לנתניהו, אולם לא הציג את הדברים כהסכם שנחתם בין הצדדים. הטענות עוררו סערה ציבורית, בעיקר בשל המשמעות האפשרית של קשר בין בחירת נשיא המדינה לבין ענייניו המשפטיים של ראש הממשלה.

בבית הנשיא דחו את הטענות באופן חד-משמעי. בתגובה לתוכנית נמסר כי מעולם לא התקיימו הסכמה או הבנה בין הרצוג לנתניהו הקושרות בין הבחירות לנשיאות לבין ענייניו המשפטיים של נתניהו או אפשרות לחנינה. עוד נמסר כי הרצוג דוחה את טענות סנדר וכי הליך בחינת בקשת החנינה, ככל הנוגע לנשיא, יתנהל בהתאם לחוק. גם הליכוד הכחיש שנתניהו שוחח עם סנדר על ענייניו המשפטיים או על הליך החנינה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר