אולמרט: "ממשלת ישראל מעדיפה להנציח את המלחמה בעזה"

אולמרט טען כי הממשלה אינה פועלת למימוש תוכנית 20 הנקודות ומעדיפה להמשיך את הלחימה בעזה • לדבריו, ללא שיתוף פעולה ישראלי עם המהלך הבינלאומי לא ניתן יהיה לקדם פתרון מדיני או לייצב את הרצועה

אהוד אולמרט (ארכיון). צילום: דודי ועקנין
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט: "ממשלת ישראל אינה באמת רוצה לממש את תוכנית 20 הנקודות - היא מעדיפה להנציח את המלחמה". בכנס "תוכנית השלום של טראמפ: מקיפאון לעשייה", בהובלת מכון הערבה ומכון מתווים, מתח ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ביקורת חריפה על מדיניות ממשלת ישראל ועל המשך המלחמה בעזה.

לדבריו, "תוכנית 20 הנקודות אינה תוכנית שלום, אלא תוכנית לסיום הסכסוך בעזה", אולם יישומה יכול להוות בסיס לתהליך מדיני רחב יותר שיוביל בעתיד לפתרון כולל.

הרמטכ"ל ברצועה: אין חסינות לטרור, מה שנכון לעזה נכון גם לשאר הגזרות // דובר צה"ל

אולמרט תקף את הממשלה ואמר: "ממשלת ישראל אינה באמת רוצה להביא למימוש התוכנית הזאת. היא רוצה להמשיך את המצב הנזיל שמאפשר את המשך הפעילות הצבאית, אף שאין שום סיכוי שהפעילות הזאת תשנה משהו מהותי במציאות בעזה."

עוד הוסיף: "אין שום תוכנית, אין שום נכונות, אין שום היערכות ואין שום תיאום עם הגורמים שיכולים לתרום למימוש התוכנית. בפועל יש כאן ניסיון להנציח את הסטטוס קוו, שמאפשר להמשיך את הלחימה."

אולמרט הדגיש כי הצעד הראשון בדרך לשינוי הוא הכרה ישראלית בזכותו של העם הפלסטיני להגדרה עצמית, שתוכל להניח את היסודות לתהליך מדיני עתידי.

בנוגע להסדר הביטחוני ברצועה אמר: "כוח הייצוב הבינלאומי חייב לקום במהרה בהובלת מצרים. הוא לא יקום אם מדינת ישראל לא תהיה מוכנה לשתף פעולה עם הקמתו. תמיד אפשר יהיה למצוא תירוצים, אבל בלי שיתוף פעולה ישראלי לא יהיה שינוי."

"ממשלת ישראל אינה באמת רוצה לממש את תוכנית 20 הנקודות – היא מעדיפה להנציח את המלחמה". אהוד אולמרט (ארכיון), צילום: עודד קרני

לדבריו, ללא הקמת כוח ייצוב בינלאומי ומנגנון אזרחי לניהול הרצועה, "הטרור יימשך, חמאס ימשיך, השנאה לישראל תימשך, וההשלכות על כל מדינות האזור יהיו חמורות ביותר."

אולמרט סיכם כי המשך הלחימה ללא מהלך מדיני אינו מקרב את ישראל לביטחון, וקרא לממשלה לשתף פעולה עם המהלך הבינלאומי ולהוביל מציאות חדשה ברצועת עזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר