"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הגיע הזמן שישראל תגיד לארה"ב "Don't"
ישראל מוצאת את עצמה כמדינה היחידה בעולם שמתנגדת בפומבי להסכם בין ארה"ב לאיראן, אחרי שהצבאות שלהן לחמו ביחד • ראש הממשלה חייב לשחזר צעדים דומים לאלה שנקט בעשור וחצי האחרון - גם מול איראן וגם מול וושינגטון
טראמפ ונתניהו על רקע התקיפה בלבנון. צילום: יהונתן זינדל, פלאש 90, AFP
פרשנות

הגיע הזמן שישראל תגיד לארה"ב "Don't"

ישראל מוצאת את עצמה כמדינה היחידה בעולם שמתנגדת בפומבי להסכם בין ארה"ב לאיראן, אחרי שהצבאות שלהן לחמו ביחד • ראש הממשלה חייב לשחזר צעדים דומים לאלה שנקט בעשור וחצי האחרון - גם מול איראן וגם מול וושינגטון

אריאל כהנא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ראש הממשלה בנימין נתניהו מעריך שישראל תהיה בתקופה מדינית מורכבת לפחות עד בחירות האמצע בארה"ב, כתוצאה מהקו החדש של הממשל בנוגע לאיראן. הוא אמר את הדברים בהתייעצויות פנימיות עם אנשיו.

רויטרס

בחירות האמצע יתקיימו בתחילת נובמבר, ועל פי מקורות יודעי דבר היו אחד משני השיקולים המרכזיים של טראמפ להפוך את המדיניות כלפי איראן. על פי מקור המעורה בפרטים, ראש הסגל בבית הלבן, סוזי וויילס, הזהירה את הנשיא כי אם לא יפתור את הבעיה הכלכלית שיצרה המלחמה לאזרחי ארה"ב - הרפובליקנים יפסידו את הרוב גם בבית הנבחרים וגם בסנאט. בתנאים כאלה הנשיא יהפוך ל"ברווז צולע" ולא יוכל לקדם מהלכים. וויילס, שתוך כדי עבודתה מתמודדת עם מחלת הסרטן, היא אשת הסוד הקרובה ביותר והאמינה ביותר בעיני טראמפ.

חבית נפט תעלה 200 דולר

אזהרתה הצטרפה לתחזית קודרת של ראשי תעשיית הנפט האמריקנית. אלה הפחידו את טראמפ כי ארה"ב מתקרבת לקו האדום של הרזרבות העומדות לרשותה. הם הוסיפו וטענו כי אם בעיית הורמוז לא תיפתר עד סוף חודש יוני, מחיר חבית נפט יעלה ל־200 דולר. תחזיות מבהילות נוספות בסביבת הנשיא טענו כי הכלכלה העולמית תשקע במיתון דומה לזה שיצר משבר הנפט בעקבות מלחמת יום הכיפורים. על פי גרסה נוספת, אפילו "השפל הגדול" של שנות ה־30 במאה הקודמת הוזכר כתרחיש שעלול להתפתח כתוצאה מהמצב.

טראמפ נתן ביטוי לאזהרות האלה בדבריו אמש בצרפת, כאשר אמר כי "אם ההפצצות היו נמשכות הבורסות היו נופלות לרמה של 1929".

מחירי הנפט חצו את רמת 100 הדולרים לחבית, צילום: אי.פי.אי

על רקע ההתהפכות של טראמפ, נתניהו סבור כאמור כי לפחות עד תחילת החורף ישראל תימצא בעמדה מורכבת, שכן המדיניות האמריקנית סותרת לחלוטין את האינטרסים של ישראל. על אף המהפך בעמדה האמריקנית, והנזקים החמורים שנלווים אליו, ראש הממשלה והצמרת המדינית משוכנעים שאיראן וארה"ב לא יצליחו להגיע להסכם מלא. "כמו שאומרים על ישראל והפלסטינים, המקסימום של האמריקנים לא פוגש את המינימום של האיראנים", העריך גורם מדיני.

אך גם אם לא ייחתם הסכם מלא והצדדים ייתקעו במצב הנוכחי של הפסקת אש, ברור שהמהלך האמריקני מנוגד באופן משווע לאינטרסים הישראליים היסודיים ביותר, בכללם אי־הוצאת האורניום המועשר, לגיטימציה שנתן טראמפ לפיתוח הטילים האיראניים, ועוד ועוד.

טילים משוגרים מאיראן, צילום: רויטרס

בתנאים אלה ישראל מוצאת את עצמה כמדינה היחידה בעולם שמתנגדת בפומבי להסכם בין ארה"ב ואיראן. אחרי שנה שבה הצבאות של ישראל וארה"ב לחמו ביחד באיראן, ירושלים נותרה להתמודד לבד עם האתגר. יתרה מכך, היא עושה זאת כאשר במובנים רבים טראמפ ניצב לצד משמרות המהפכה באופן בלתי נתפס.

בתנאים האלה ישראל חייבת להבהיר במהירות לטראמפ ולשכנותיה מהם הקווים האדומים שלה. מעבר לאמירה הכללית בדבר זכותה להגן על עצמה, ראש הממשלה חייב לשחזר צעדים דומים לאלה שנקט בעשור וחצי האחרון, הן מול איראן והן מול הנשיאים האמריקנים. זו הדרך היחידה לבלום את השחיקה המהירה במיצוב האסטרטגי של ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...