נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו בנטועה שבגבול הצפון. צילום: חיים צח / לע"מ

הרצוג ללבנונים: "ישראל לא מבקשת מלחמה - זה תלוי רק בכם"

נשיא המדינה ביקר בצפון על רקע המתיחות הביטחונית, קרא לתושבי לבנון להוקיע את חיזבאללה ואיראן והדגיש: "יש להעניק עדיפות לאומית לתושבי האזור"

על רקע המצב הביטחוני בצפון, נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום (רביעי) בגבול לבנון, במושב נטועה וביישובים הסמוכים. במהלך הביקור נפגש עם תושבים, חקלאים ובעלי עסקים מקומיים, ושמע מהם על האתגרים עמם הם מתמודדים בתקופה האחרונה. "האזור הזה מותקף ללא הרף ומגלה חוסן בלתי רגיל", אמר במהלך ביקורו.

הרצוג%3A "יש בצפון אנשים מדהימים ומגיע להם עדיפות עליונה" %2F%2Fללא קרדיט

"יש פה אנשים מדהימים ומגיע להם שישראל תיתן עדיפות לאומית עליונה כדי לאפשר חיים מלאים ושלמים", הוסיף על חוסנם של תושבי הצפון.

הנשיא התייחס גם למעורבות האיראנית באזור ואמר כי "האיראנים מנסים להפוך את האזור הזה לחלק מהמערכה, ואנחנו לא ניתן להם". לדבריו, יש לחזק את תחומי התעשייה, התעסוקה, התיירות והחקלאות בצפון כדי לאפשר המשך התיישבות וצמיחה.

במקביל, פנה הרצוג לנשיא לבנון ולציבור הלבנוני - גם בערבית, וקרא להם לפעול נגד חיזבאללה ואיראן. "אין חלום גדול מכך שישראלים יוכלו להגיע לביירות. זה תלוי בכם - הוקיעו את חיזבאללה, סלקו את איראן ושלוחותיה", אמר.

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו בנטועה שבגבול הצפון, צילום: חיים צח / לע"מ

עוד הוסיף: "ישראל לא מבקשת מלחמה ורוצה שלום עם לבנון. חובתכם להבטיח את חירותה של לבנון מתכתיבי חיזבאללה ואיראן, כדי לשמור על ריבונותה".

במהלך המפגש במושב נטועה הציגו התושבים לנשיא תוצרת חקלאית מקומית, וסיפרו על ההתמודדות היומיומית תחת האיומים הביטחוניים המתמשכים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...