"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הקונספציה של יו"ש: הנתונים החסויים שהפתיעו את ח"כ מרב מיכאלי

מנתוני מערכת הביטחון בדיון סגור עולה כי למרות סנקציות שר האוצר, הרשות הפלסטינית רחוקה מקריסה והטרור ביו"ש בצניחה • ח"כ מרב מיכאלי הופתעה מהסקירה, בעוד בצה"ל מזהירים מפני "תהליכי עומק שליליים" ומציינים כי הקיצוצים לא פגעו כלל במשכורות המחבלים • השקט היחסי מיוחס גם לפעילות המוגברת של הכוחות במחנות הפליטים

,עודכן
0השמעה
אבו מאזן, יו"ר הרשות הפלסטינית. צילום: רויטרס

בדיון חסוי בוועדת החוץ והביטחון שקיים אתמול (שני) ח"כ צבי סוכות על המצב ברשות הפלסטינית, התנפצו לא מעט מוסכמות יסוד שעליהן מושתתת תפיסת הביטחון של ישראל מאז הקמת הרשות.

צה"ל: נעצרו כ-80 מבוקשים והוחרימו 100 אלף שקל ביו"ש \ דובר צה"ל

לפי נתונים שנמסרו על ידי נציגי שב"כ ומתפ"ש בדיון - למרות עצירת כספי הטרור לרשות הפלסטינית וקיזוזם על ידי שר האוצר בצלאל סמוטריץ', הרשות לא נמצאת בסכנת קריסה מיידית, ובשנה האחרונה אף נרשמה ירידה תלולה של 83% בהיקף הטרור בשטחי יהודה ושומרון.

הנתונים הפתיעו את חברת הוועדה מרב מיכאלי, ואלוף-משנה במתפ"ש חידד את אבחנתה של מערכת הביטחון לגבי ההווה, וציין כי אין משבר הומניטרי ביו"ש למרות הקושי התקציבי, ואין חשש מקריסה מיידית. מיכאלי דרשה מנציגי מערכת הביטחון "שיסבירו שזה מסוכן" (הפגיעה התקציבית), אך נציגי המערכת השיבו כי בשלב זה "לא מזהים התפוררות".

הציע למיכאלי: "תעשי חישוב מסלול מחדש". ח"כ צבי סוכות,צילום: אורן בן חקון

עם זאת, נציגי מערכת הביטחון ביקשו לסייג את תמונת המצב הנוכחית והזהירו מפני העתיד. אף שכרגע לא מזהים קשר ישיר בין החלשת הרש"פ מבחינה כלכלית לבין גרף הטרור, הדגישו הנציגים: "אנחנו מזהים תהליכי עומק שליליים משמעותיים שנוגעים למצוקה הכלכלית של הרשות ושל הפרט. זה כמו הסוס שמרעיבים אותו - כל הזמן מרעיבים אותו והוא שורד בכל זאת, אבל בסוף הוא מת".

במערכת הביטחון מסרו כי סיבה מרכזית נוספת לרגיעה הביטחונית ביו"ש היא הפעילות האינטנסיבית של צה"ל ותפיסת מחנות הפליטים בצפון השומרון, פעולות שמצננות ומסכלות את האפשרות להוציא לפועל פיגועים. השאלה המרכזית שריחפה בחלל החדר בדיון היא האם השקט הביטחוני היחסי הוא רק מצב זמני וחולף, לנוכח המשך החלשת הרשות.

דרשה מנציגי מערכת הביטחון להסביר שהפגיעה בתקציב הרשות "מסוכנת". ח"כ מרב מיכאלי (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

במהלך הדיון הוסיפו נציגי מתפ"ש כי הרשות הפלסטינית מצדה אינה משנה את סדרי העדיפויות שלה, וחזרו על כך שלמרות הקיצוץ בשיעור של 50% במשכורותיהם של פקידי הרש"פ - המחבלים הכלואים ובני משפחותיהם נהנים ממשכורת קבועה שלא נפגעה כלל. בהמשך הדיון אמר נציג שב"כ כי "ברשות הפלסטינית ממתינים, בין היתר, לבחירות בישראל - בתקווה שתקום ממשלה שתשחרר להם את הכסף".

ח"כ סוכות ציין בדיון כי "ביו"ש קמו 250 חוות, מצבה הכלכלי של הרשות בקריסה וגרף הטרור הוא הכי נמוך שהיה שנים אחורה", והציע למיכאלי: "תעשי חישוב מסלול מחדש". קצין אג"ם בפיקוד המרכז ציין כי "החוות תורמות לביטחון באזור בכך שהן תופסות את המרחב". לצד זאת עלתה תמונת המצב המבצעית, לפיה הרש"פ מחזיקה בכוח מאורגן של כ-8,000 חמושים - סדר גודל דומה לזה שמחזיק צה"ל ביהודה ושומרון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר