לא רק נתניהו: הרמטכ"ל המריא לאיחוד האמירויות בעיצומו של "שאגת הארי"
בנוסף לרה"מ, ראש המוסד וראש השב"כ - גם הרמטכ"ל אייל זמיר המריא בליווי בכירים במערכת הביטחון למדינה המפרצית במהלך המלחמה מול איראן • איחוד האמירויות מרוחקת כ-250 קילומטר מאיראן, והביקור בה נעשה במהלך ימי המבצע
,עודכן
0השמעה
היום ניתן לפרסם כי בנוסף לראש הממשלה נתניהו, ראש המוסד ברנע וראש השב"כ זיני, גם הרמטכ"ל אייל זמיר המריא לאיחוד האמירויות, וביקר בה בליווי בכירים במערכת הביטחון במהלך מבצע "שאגת הארי".
התקיפה של האמירויות באיראן // רשת X
מוקדם יותר השבוע (רביעי)אישרה לשכת ראש הממשלהכי בעיצומו של מבצע "שאגת הארי", רה"מבנימין נתניהוקיים ביקור חשאי באיחוד האמירויות, המרוחקת כ-250 קילומטר מאיראן, ובמהלכו נפגש עם נשיא המדינה, השייח'מוחמד בן זאיד. משלכת ראש הממשלה נמסר כי הביקור הוביל לפריצת דרך היסטורית ביחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות.
ל"היום" נודע כי הביקור ארך שעות ספורות בלבד, והתקיים בידיעת בודדים בסביבתו הקרובה של ראש הממשלה, זאת בשל הסיכון הביטחוני הגבוה הכרוך בנסיעה קרוב כל כך לאיראן בעיצומה של המלחמה. גורם אמירתי אמר ל"היום" כי "ביבי הגיע לכאן כי רצה להראות שהוא לא משאיר את בני הברית שלו לבד. הוא מוכיח שהוא עומד לצד בני בריתו. אפילו שונאיו כאן מודים בזה".
ב"וול סטריט ג'ונרל" דווח כיראש המוסד ביקר באמירויותפעמיים כדי לתאם את המלחמה באיראן. במקביל, לאחר החשיפה בארה"ב, נחשף ברשת ב' (כאן) שגם ראש השב "כ דוד זיני היה באמירויות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו