"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"השייח' הסיע את רה"מ": פרטים חדשים על הביקור החשאי של נתניהו
זיו אגמון, מי ששימש בעבר כדוברו וראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, טען היום כי הביקור אכן התקיים - ואף תיאר אותו כ"היסטורי" ו"חשאי ביותר" • אני יכול להגיד שראש הממשלה התקבל באבו דאבי בכבוד של מלכים", כתב אגמון
באמירויות שוקלים ברצינות את התועלת ביחסים. השייח' מוחמד בן זאיד וראש הממשלה בנימין נתניהו. צילום: חיים גולדברג/פלאש 90, אי.פי

"השייח' הסיע את רה"מ": פרטים חדשים על הביקור החשאי של נתניהו

זיו אגמון, מי ששימש בעבר כדוברו וראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, טען היום כי הביקור אכן התקיים - ואף תיאר אותו כ"היסטורי" ו"חשאי ביותר" • אני יכול להגיד שראש הממשלה התקבל באבו דאבי בכבוד של מלכים", כתב אגמון

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

למרות ההכחשה הרשמית מצד איחוד האמירויות לדיווחים על ביקור חשאי של ראש הממשלה בנימין נתניהו במדינה, זיו אגמון, מי ששימש בעבר כדוברו וראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, טען היום (חמישי) כי הביקור אכן התקיים - ואף תיאר אותו כ"היסטורי" ו"חשאי ביותר".

ההתנצלות של זיו אגמון%2C דובר רה"מ שהתפטר בשל סערת ההתכתבויות %2F%2F מערכת היום פלוס

"בכמי שמכיר היטב את איחוד האמירויות וגר שם תקופות ארוכות וכמי שליווה את ראש הממשלה בנסיעה ההיסטורית שהיתה סודית ביותר עד היום, אני יכול להגיד שראש הממשלה התקבל באבו דאבי בכבוד של מלכים", כתב אגמון. לדבריו, נשיא האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד, "נהג בעצמו את ראש הממשלה ברכבו האישי מהמטוס עד לארמון", והוסיף כי "הדברים שסגר ראש הממשלה בביקור המדהים הזה ידוברו עוד דורות קדימה".

דבריו של אגמון מגיעים לאחר שמשרד החוץ של איחוד האמירויות הכחיש באופן רשמי את הפרסומים על ביקורו של נתניהו במדינה. בהודעה מטעם המשרד נמסר כי מדובר ב"פרסומים שגויים", והודגש כי היחסים עם ישראל "גלויים והוקמו במסגרת הסכמי אברהם הידועים והמוצהרים". עוד נמסר כי כל פעילות דיפלומטית מתבצעת בערוצים הרשמיים והמוכרים, תוך דחיית הטענות על קיומו של מפגש חשאי במהלך הלחימה.

אגמון לצד נתניהו ורומן גופמן בעת שראש הממשלה הורה על חיסול לאריג'ני, צילום: מעיין טואף/ לע״מ

התבטאותו של אגמון מגיעה גם שבועות ספורים בלבד לאחר הסערה הציבורית סביבו, בעקבותחשיפת התבטאויות פוגעניותשיוחסו לו כלפי חברי כנסת מהליכוד ויוצאי מרוקו. לפי פרסום של עמית סגל בחדשות 12, אגמון כתב בין היתר: "לא טוב שפתחו את מרוקו לתיירות ישראלית. עכשיו אנחנו יודעים מאיפה המרוקאים שלנו הגיעו. מאפריקה. בבון זה קוף". עוד תקף חברי כנסת מהליכוד וכינה אותם "בבונים" ו"מרוקאי מפגר".

לאחר הפרסום פרסם אגמון מכתב התנצלות, שבו טען כי מדובר בהתכתבויות פרטיות מלפני כחמש שנים, שנשלחו לעיתונאי לשעבר צחי דבוש לאחר טיול במרוקו. לדבריו, ההדלפה בוצעה מתוך "אינטרס אישי" ורצון לפגוע בו.

אלא שלמרות שבתחילה הודיע נתניהו כי אגמון יישאר בתפקידו, בהמשך, בעקבות הביקורת בליכוד, הודיע ראש הממשלה כיאגמון יסיים את תפקידו. "זיו אגמון יסיים את תפקידו בימים הקרובים עם כניסת מחליפו, עדו נורדן", כתב נתניהו בחשבון ה-X שלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...