"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צעד ראשון למו"מ ישיר: ישראל ולבנון נפגשות בוושינגטון

בשעה 11:00 (שעון ארה״ב) תיערך פגישת הפנים אל פנים הראשונה בין שגריר ישראל לארה"ב, יחיאל לייטר, לבין מקבילתו הלבנונית, נאדה חאמדֶה מועאוואד • המטרה: משא ומתן בין המדינות כדי להגיע להבנות בנוגע לחיזבאללה ובסופו של דבר לנורמליזציה של היחסים והסכם שלום מלא בין המדינות

,עודכן
0השמעה
שגריר ישראל, ד"ר יחיאל (מיכאל) לייטר. צילום: שמוליק עלמני

היום (שלישי), במחלקת המדינה בוושינגטון הבירה, תיערך בשעה 11:00 (שעון ארה״ב)פגישת הפנים אל פנים הראשונהבין שגריר ישראל לארה"ב, יחיאל לייטר, לבין מקבילתו הלבנונית, נאדה חאמדֶה מועאוואד.

הפגישה נועדה לצורך משא ומתן בין המדינות במטרה להגיע להבנות בנוגע לחיזבאללה ובסופו של דבר לנורמליזציה של היחסים והסכם שלום מלא בין המדינות.

נתניהו הצהיר: זו ההבטחה שנתן לי סגן הנשיא ואנס // איתי בית-און/לע״מ

על פי דיווחים, בפגישה ישתתפו גם שגריר ארה"ב ללבנון, מישל עיסא, ויועץ בכיר למזכיר המדינה, מייק נידהאם, שהשתתפו בשיחה הראשונית שהתקיימה ביום שישי. בנוסף, מארק רוביו צפוי להשתתף בפגישה.

בתחילת הפגישה יתקיים צילום קצר בין המשתתפים, שלאחריו תתחיל הפגישה. לא צפויות הצהרות ולא מתוכנן חלק של שאלות ותשובות.

מוקדם יותר, דוברת משרד רה״מ לתקשורת הזרה, שוש בדרוסיאן, ציינה כי הדיאלוג בין לבנון לישראל נמשך, ומטרתו "לפרק מנשקו את ארגון הטרור חיזבאללה, להרחיק אותו מלבנון ולכונן יחסי שלום בין שתי מדינותינו". עם זאת, הדוברת הבהירה כי "לא נדון בהפסקת אש עם חיזבאללה, אשר ממשיך לבצע מתקפות חסרות הבחנה נגד ישראל ואזרחינו".

לפי גורם ממחלקת המדינה שצוטט במספר גופי תקשורת: "כתוצאה ישירה מפעולותיה הפזיזות של חיזבאללה, ממשלות ישראל ולבנון מנהלות שיחות דיפלומטיות פתוחות, ישירות ובדרג גבוה - השיחות הראשונות מסוג זה מאז 1993, בתיווך ארצות הברית. שיחות אלו יעסקו בהמשך הדיאלוג בנוגע לאופן שבו ניתן להבטיח את הביטחון ארוך הטווח של הגבול הצפוני של ישראל, ולתמוך בנחישות ממשלת לבנון להשיב לעצמה ריבונות מלאה על שטחה ועל חייה הפוליטיים. ישראל נמצאת במלחמה עם חיזבאללה, לא עם לבנון, ולכן אין סיבה ששני השכנים לא יקיימו שיח".

נעים קאסם- נלחם בכל כוחו שארגונו ישאר קרוב אל הגבול וישלוט בליטני,צילום: רשתות ערביות

מוקדם יותר,מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם נשא דברים. בהתייחסו למו"מ הישיר עם ישראל, קאסם אמר כי השלטון הלבנוני העניק ויתורים בחינם. לדבריו, השלטון הלבנוני דורש הפסקת אש אבל המגעים מתנהלים תחת הכותרת של "כניעה".

קאסם שב והדגיש כי חמשת התנאים של חיזבאללה הם: הפסקת אש מלאה, נסיגה מיידית, שחרור עצורי חיזבאללה, חזרת המפונים ותהליך שיקום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר