הנציב העליון לעזה מטעם מועצת השלום, ניקולאי מלאדנוב, הודיע הערב (שישי) על הקמת משרד קישור רשמי מטעם הרשות הפלסטינית ברצועה. לדברי מלאדנוב, המשרד ישמש כערוץ פורמלי לתיאום מול "הוועדה הלאומית לניהול עזה" (NCAG) – ממשלת הטכנוקרטים שאמורה לנהל את ענייני הרצועה ביום שאחרי.
רק בשבוע שעבר התחוללה סערה במערכת הפוליטית לאחר שפורסם הסמל החדש של ועדת הניהול, הדומה באופן כמעט זהה לסמל הרשות הפלסטינית. בלשכת רה"מ הגיבו אז בחריפות: "ישראל לא תקבל שימוש בסמלי הרשות, והיא לא תהיה שותפה בניהול הרצועה".
למרות המתיחות, מלאדנוב ממשיך בקידום תוכנית 20 הנקודות של הנשיא טראמפ. בכינוס "מועצת השלום" שנערך אמש בוושינגטון בהשתתפות נציגי 40 מדינות, הודיע טראמפ על התחייבויות עתק לשיקום: 10 מיליארד דולר מארה"ב ו-7 מיליארד דולר נוספים משאר המדינות החברות.
במקביל למישור הכלכלי, מלאדנוב עדכן כי כ-2,000 פלסטינים כבר הגישו מועמדות להצטרף לכוח המשטרה החדש של הרצועה, שצפוי לעבור אימונים במצרים תחת פיקוח בינלאומי. "אנו פועלים להבטיח שהממשל המעברי והשיקום יתבצעו ביושרה וביעילות", סיכם מלאדנוב, "כדי לבנות עתיד טוב יותר לתושבי האזור".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו