שלוש שעות לאחר הבחלה הפגישה בין ראש הממשלה נתניהו לנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הפגישה הסתיימה.
נתניהו לפני המראתו לוושינגטון: "אציג לטראמפ עקרונות למו"מ עם איראן" // פול כאן 11
הנשיא טראמפ פרסם ברשת החברתית Truth Social כי הוא ממשיך לנסות את דרך המשא ומתן עם איראן.
"זה עתה סיימתי פגישה עם ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, ועם כמה מנציגיו. זו הייתה פגישה טובה מאוד, והקשר האדיר בין שתי מדינותינו נמשך. לא הושגה שום החלטה סופית, מלבד כך שהתעקשתי שהמשא ומתן עם איראן יימשך כדי לראות אם ניתן להשלים עסקה".
טראמפ הוסיף איום למשטר האיראני וכתב: "אם לא ניתן, נצטרך לראות מה תהיה התוצאה. בפעם הקודמת איראן החליטה שעדיף לה שלא לחתום על עסקה, והיא חטפה את "פטיש חצות" - וזה לא עבד טוב עבורה. מקווה שהפעם יהיו סבירים ואחראים יותר".
טראמפ הוסיף וכתב: "בנוסף, דנו בהתקדמות האדירה שנעשית בעזה ובאזור בכלל. יש באמת שלום במזרח התיכון".
בלשכת ראש הממשלה הוציאו הודעה וכתבו כי ראש הממשלה סיים עתה פגישה בבית הלבן עם נשיא ארה״ב דונלד טראמפ וצוותו.בפגישה דנו במו״מ עם איראן, בעזה ובהתפתחויות האזוריות. ראש הממשלה עמד על צרכי הביטחון של מדינת ישראל בהקשר למו״מ, והשניים סיכמו על המשך התיאום והקשר ההדוק ביניהם.
הממשל האמריקני שוקל לשלוח נושאת מטוסים שנייה למזרח התיכון, על רקע ההיערכות למתקפה אפשרית על איראן. הפנטגון הורה לקבוצת תקיפה של נושאת מטוסים להתכונן לפריסה באזור, כך מדווח היום (רביעי) ה"וול סטריט ג׳ורנל" מפי שלושה גורמים אמריקניים רשמיים.
לדברי אחד הגורמים, הפקודה לפריסה עשויה להינתן תוך שעות. עם זאת, הגורמים הדגישו כי טראמפ טרם נתן פקודה רשמית לפריסת הנושאת השנייה, וכי התוכניות עדיין עשויות להשתנות.
נושאת המטוסים השנייה תצטרף לנושאת המטוסים אברהם לינקולן שכבר פרוסה באזור. לדברי אחד הגורמים, הפנטגון מכין נושאת מטוסים לפריסה תוך שבועיים, ככל הנראה מהחוף המזרחי של ארה״ב. נושאת המטוסים ג׳ורג׳ ה.וו. בוש משלימה בימים אלה סדרת תרגילים מול חופי וירג׳יניה, ולדברי הגורמים ייתכן שהתרגילים יקוצרו לטובת הפריסה.
בשבועות האחרונים הגבירה ארה״ב את נוכחותה הצבאית באזור באופן משמעותי: נושאת המטוסים אברהם לינקולן הועברה מים סין הדרומי, ולצידה ספינות מלחמה, מערכות הגנה אווירית, מטוסי קרב, תובלה, תדלוק, ממסר ולוחמה אלקטרונית. אם נושאת מטוסים שנייה אכן תיפרס, זו תהיה הפעם הראשונה מזה כשנה ששתי נושאות פועלות במזרח התיכון בו־זמנית, מאז שהנושאות הארי טרומן וקרל וינסון השתתפו במבצע נגד החות׳ים בתימן במארס 2025.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו