"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר כשלוש שעות ובלי הצהרה: נתניהו עזב את הבית הלבן
לאחר כשלוש שעות הסתיימה פגישת רה"מ נתניהו והנשיא האמריקני, ללא הצהרה לעיתונאים • טראמפ לאחר הפגישה: "התעקשתי שהמו"מ יימשך, לא הושגה החלטה סופית" • נכחו בפגישה מהצד האמריקני: מזכיר המלחמה פיט הגסת׳, מזכיר המדינה רוביו, השליחים סטיב וויטקוף וג'ראד קושנר • ואנס: "אנחנו מתמקדים בגרעין, הפלת המשטר? זה על העם האיראני"
טראמפ ונתניהו בפגישתם בבית הלבן. צילום: .
עדכונים שוטפים

לאחר כשלוש שעות ובלי הצהרה: נתניהו עזב את הבית הלבן

לאחר כשלוש שעות הסתיימה פגישת רה"מ נתניהו והנשיא האמריקני, ללא הצהרה לעיתונאים • טראמפ לאחר הפגישה: "התעקשתי שהמו"מ יימשך, לא הושגה החלטה סופית" • נכחו בפגישה מהצד האמריקני: מזכיר המלחמה פיט הגסת׳, מזכיר המדינה רוביו, השליחים סטיב וויטקוף וג'ראד קושנר • ואנס: "אנחנו מתמקדים בגרעין, הפלת המשטר? זה על העם האיראני"

אריאל כהנאשחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

רה"מ בנימין נתניהו נפגש הערב (רביעי) עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בבית הלבן. רה"מ נכנס לבית הלבן מהכניסה האחורית ולא נערכה קבלת פנים פומבית, וכך גם עזב את הבית הלבן ונראה לפי שעה שלא תתקיים הצהרה לתקשורת בעקבות הפגישה שערכה כשלוש שעות. מהצד האמריקני נכחו בפגישה מזכיר המלחמה פיט הגסת׳, מזכיר המדינה רוביו, השליחים סטיב וויטקוף וג'ראד קושנר.

דקה אחר דקה

20:55 | טראמפ: "התעקשתי שהמשא ומתן ייפגש, אין שום החלטה"

דקות ספורות לאחר סיום הפגישה עם בנימין נתניהו, פרסם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פוסט ברשת Truth Social: "זה עתה סיימתי פגישה עם ראש הממשלה נתניהו, מישראל, ועם כמה מנציגיו. זו הייתה פגישה טובה מאוד, והיחסים האדירים בין שתי מדינותינו נמשכים".

"לא הושגה שום החלטה סופית, מלבד זאת שהתעקשתי שהמשא ומתן עם איראן יימשך כדי לראות אם ניתן להגיע לעסקה. אם ניתן, הבהרתי לראש הממשלה שזו תהיה ההעדפה. אם לא, נצטרך לראות מה תהיה התוצאה. בפעם הקודמת איראן החליטה שעדיף לה לא להגיע לעסקה, והם חטפו "פטיש חצות" — וזה לא עבד טוב עבורם. אני מקווה שהפעם יהיו סבירים ואחראים יותר. בנוסף, דנו בהתקדמות האדירה שנעשית בעזה ובאזור בכלל. יש באמת שלום במזרח התיכון. תודה על תשומת לבכם לעניין זה!".

20:50 | פגישת נתניהו טראמפ הסתיימה

רה"מ בנימין נתניהו עזב לפני זמן קצר את הבית הלבן לאחר שפגישתו עם הנשיא טראמפ הסתיימה לאחר כשלוש שעות. לא צפויה להתקיים הצהרה משותפת לתקשורת.

20:46 | לארג'יאני לאחר חזרתו לטהרן: ״לא העברנו שום מכתב לאמריקנים. מה שקרה זה שהעומאנים רשמו דברים שהאמריקנים אמרו להם, ונתנו לנו אותם כדי שנבחן אותם בטהרן".

20:07 |מסמך החתימה של נתניהו על הצטרפות למועצת השלום.

מסמך החתימה של נתניהו, צילום: ללא קרדיט

19:48 | נוכחים בפגישה כעת בבית הלבן: מזכיר המלחמה פיט הגסת׳, מזכיר המדינה רוביו, השליחים סטיב וויטקוף וג'ראד קושנר.

19:21 | לריג'אני מאיים: ״נתקוף את כל הבסיסים האמריקניים באזור״

מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן עלי לריג'אני איים היום (רביעי) במהלך ביקור בקטאר כי ״אם ארה״ב תתקוף אותנו, נתקוף את כל הבסיסים הצבאיים שלה באזור״. לריג'אני הוסיף כי לא התקבלה הצעה ספציפית מממשל טראמפ במהלך השיחות בעומאן, וכי ״מה שקרה בעומאן היה חילופי מסרים. וושינגטון הגיעה למסקנה שיש לנקוט בגישה שונה כלפי איראן, פרט לאופציה הצבאית״. בנושא הגרעין טען לריג'אני כי מדובר ב״מאמץ מקומי״ וכי לא יתקיים מו״מ על נושא אחר פרט לתוכנית הגרעין.

מוקדם יותר, יועצו של חמינאי ומזכיר ועדת ההגנה עלי שמחאני אמר לעיתון הקטארי ״אל-ערבי אל-ג׳דיד״ כי ״ביקורו החפוז של נתניהו בוושינגטון הוא התנהגות תדירה שקשורה לגישה הקבועה של הישות הציונית לייצר משברים״. שמחאני חזר והדגיש כי יכולות הטילים של איראן אינן נתונות למו״מ: ״המרכיבים הבסיסיים של הגנת המדינות הם מחוץ לשיח המדיני״. (שחר קליימן)

19:15 | לשכת רה"מ פרסמה תמונה מפגישת טראמפ-נתניהו.

18:38 | הפגנות מחוץ לבית הלבן

פעילים פרו-פלשתינים מפגינים מחוץ לבית הלבן בזמן שטראמפ ונתניהו נועדים.

הפגנות פרו-פלשתיניות מחוץ לבית הלבן, צילום: AFP
הפגנות פרו-פלשתיניות מחוץ לבית הלבן, צילום: AFP

18:06 | פגישת טראמפ ונתניהו

נתניהו התקבל לבית הלבן מהכניסה האחורית והרחק ממצלמות התקשורת. לפי שעה, לא צפויה הצהרה רשמית או שיחה עם עיתונאים אך הדברים עשויים להשתנות.

רכבו של רה"מ נתניהו מגיע לבית הלבן, צילום: AP

17:20 | בכיר איראני נפגש עם ראשי חמאס

ראש המועצה לביטחון לאומי האיראני, עלי לריג'אני, נפגש בקטאר עם חברי מועצת ההנהגה של חמאס חאלד משעל ומוחמד דרוויש, בנוסף לבכירי הארגון חוסאם בדראן ובסאם נעים. (שחר קליימן)

17:20 | פגישה עם רוביו

רה"מ נתניהו נפגש לפני זמן קצר עם מזכיר המדינה מרקו רוביו בבלייר האוס, בית הארחה הרשמי של הבית הלבן. זוהי פגישת הכנה נוספת לשיחה עם טרמאפ, שצפויה להתקיים בעוד כשעה. נתניהו חתם במהלך הפגישה על הצטרפותה הרשמית של ישראל ל"מועצת השלום".

נתניהו ורוביו, צילום: אבי אוחיון/ לע״מ

15:30 | "כינוס מועצת המלחמה"

דיפלומט מערבי אמר ל"היום" על רקע ההתרחקות בין ארה"ב לאיראן כי "אמנם בשבוע הבא תתכנס בוושינגטון 'מועצת השלום'. ואולם המפגשים התכופים בין נתניהו לטראמפ, וההלימה הגבוהה בתפיסות העולם שלהם, היא במובן מסוים כינוס של "מועצת המלחמה".(לידיעה המלאה)

15:15 | ואנס: "מתמקדים בגרעין"

סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די. ואנס אמר בשיחה עם עיתונאים לפני שהמריא מאזרבייג'אן, הגובלת באיראן: "הנשיא אמר לכל הצוות הבכיר שאנחנו צריכים לנסות להשיג עסקה שתבטיח שלא יהיה להם נשק גרעיני, אבל אם אין אפשרות כזאת יש עוד אפשרויות על השולחן. הנשיא שומר אופציות, יש לו הרבה אופציות כי יש לנו את הצבא הכי חזק בעולם. אנחנו מנסים להשיג עסקה הכי טובה עד אז. אם העם האיראני רוצה להפיל את הממשל האיראני זה עליהם. אנחנו מתמקדים עכשיו שלאיראן אסור שיהיה נשק גרעיני".

"הנשיא שומר אופציות". ואנס לפני המראתו מאזרבייג'אן, צילום: אי.פי

15:00 | "עימות - בלתי נמנע"

איראן בדרך לעימות עם ארה"ב, כך העריכו היום (רביעי) גורמים דיפלומטיים אירופאים ששוחחו עם נציגים איראניים בפני העיתון האמריקני "וושינגטון פוסט". על פי הדיווח, בטהרן מבינים כי השיחות עם וושינגטון יכולות רק לעכב פעולה אמריקנית נגד איראן ולא יביאו לפתרון הסכסוך. "הם מבינים שהולך ונגמר להם המסלול", אמר המקור הדיפלומטי.

תמונת מצב רגע לפני

על רקעצבירת הכוחות האמריקנייםבאזור והמו"מ במקביל, נתניהו ביקש את הפגישה והגיעה לביקור בזק של כ-30 שעות. המטרה היא להציג את "הקווים האדומים" של ישראל במקרה של הסכם, וכן תמונת מצב מודיעינית.

בישראל עומדים על כך שהסכם יכלול את ביטול תוכנית הגרעין, והגבלות משמעותיות על תוכנית הטילים הבליסטיים. כמו כן, בירושלים עומדים על כך שהמשטר יחדול ממימון ארגוני הטרור באזור.

השתתפו בהכנת הידיעה:דודי קוגן, נטע בר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...