בניגוד לדיווחים: גורם מדיני מבהיר ל"היום" כי מעבר רפיח לא ייפתח עד שרן גואילי יחזור.
ברקע להודעת עלי שעת', יו"ר מועצת הטכנוקרטים שתנהל את עזה, על פתיחת מעבר רפיח ביום שני הקרוב לשני הצדדים, הישראלי והפלסטיני, גורם מדיני ישראלי אמר מוקדם יותר (חמישי) כי כפי שפורסם ב"היום", מעבר רפיח עשוי להיפתח בשבוע הבא לשני הכיוונים לאחר שהושלמו הכנות טכניות שיבטיחו שליטה ישראלית מלאה על העוברים בו. הנושא צפוי לעלות בישיבת הקבינט שתתכנס בשבוע הבא, ביום ראשון בערב.
ראש ועדת הטכנוקרטים: ״מעבר רפיח ייפתח בשבוע הבא״ // רויטרס
השליטה הישראלית מבוצעת באמצעות ניטור מרחוק במצלמות ואמצעים אחרים של הנכנסים והיוצאים, אשר שמותיהם ומסמכי הזיהוי שלהם יועברו לאישור ישראל מבעוד מועד. בנוסף, צה"ל יהיה נוכח במעטפת המעבר, והיוצאים והנכנסים יעברו דרך מחסום ישראלי. נוסף על כך, הובהר כי פתיחת המעבר נעשית לבקשת האמריקנים כדי לאפשר את מהלך העברת השלטון מחמאס.
"כיוון חדש"
בנוסף לשעת', גם יו"ר הוועד המנהל של מועצת עזה, ניקולאי מלדנוב, אמר כי "הושגה הסכם בעניין ההכנות לפתיחה מחדש של מעבר רפיח. אנחנו עובדים על תיאום ההיבטים הלוגיסטיים לביצוע הסכם הפתיחה מחדש של המעבר".
"מדובר בצעד אמיתי שמבטא כיוון חדש", טען עלי שעת', "רצועת עזה נמצאת בדרך לעתיד מזהיר. השלב הבא ידרוש מאמצים גדולים ושיתוף פעולה מקומי ובינלאומי נרחב". בעברו שעת' עסק בהליכי תכנון ברשות הפלסטינית ושימש סגן שר במספר משרדים.
כמו כן, הוא ציין כי בפני הוועדה הטכנוקרטית יש "עבודה גדולה ולא קלה בעזה. הקהילה הבינלאומית תתמוך במאמצים הפלסטיניים בשלב הבא". מעבר לכך, שעת' ביקש מהקהילה הבינלאומית לשפוט את הוועדה לפי מעשיה ולעמוד לצד הפלסטינים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו