גורם מדיני: "חלק מהפעולות שהיו צריכות להתבצע לאיתור רן גואילי - לא קרו"
לדברי אותו גורם, ששוחח עם "היום", "ישראל העבירה מידע שאמור היה שאמור היה להוביל לפעולות אפקטיביות, אך חלק מהן לא קרו" • לקראת ההכרזה הצפויה של טראמפ על מעבר לשלב השני של תכנית הנשיא לשיקום עזה, אומר הגורם המדיני כי מבחינתה של ישראל "יש זיקה גבוהה בין השלמת חלק א' של העסקה לבין יישום ההסכם"
,עודכן
0השמעה
זעם רב בישראל על מאמץ בלתי מספק של המתווכות וחמאס להחזיר את גופתו של החלל החטוף, רן גואילי. גורם מדיני אומר ל"היום", כי "חלק מהפעולות שהיו צריכות להתבצע לא קרו". לדבריו, "ישראל העבירה מידע שאמור היה שאמור היה להוביל לפעולות אפקטיביות, אך חלק מהפעולות האלה לא קרו. לא נעשו חיפושים אפקטיביים על בסיס המידע, ואנחנו מצפים שהם ייעשו".
סמוטריץ': לא לפתוח את מעבר רפיח עד שרן מובא לקבר ישראל
הגורם המדיני עדכן כי ישראל ממשיכה מצידה במאמצים מבצעיים ומדיניים לאתר את החלל וכי נמשך גם הקשר התכוף עם המתווכות. לקראת ההכרזה הצפויה של הנשיא טראמפ על מעבר לשלב השני של תכנית הנשיא לשיקום עזה, אומר הגורם המדיני כי מבחינתה של ישראל "יש זיקה גבוהה בין השלמת חלק א' של העסקה (החזרת רן גואילי – א"כ) לבין יישום ההסכם". כלומר, ככל הנראה, כל עוד החלל לא יוחזר, לא יהיה יישום מעשי של השלב השני בהסכם.
על פי דיווח של ה"וול סטריט ג'ורנל", טראמפ צפוי להכריז היום (רביעי) על המעבר לשלב ב'. כזכור,השבוע פרסמנו כאן ב"היום"כי הבית הלבן שוקל לדחות את הכרזת טראמפ על "מועצת השלום", הגוף המפקח על שיקום עזה, מיום חמישי לשבוע הבא בעת הכינוס הכלכלי העולמי בדאבוס. הסיבה העיקרית לכך היא אירועי המחאה באיראן הנוטלים את תשומת הלב העולמית, והכוונה של טראמפ להתערב בהם בדרך זו או אחרת.
טראמפ מבקש בהכרזה הזו להתניע מחדש את תהליך סיום המלחמה בעזה - הוצאת חמאס מעמדת השלטון והתחלת השיקום והבניה מחדש. ההכרזה תתקיים למרות העובדה שגופתו של החלל החטוף האחרון רני גואילי טרם הושבה לישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו