יומיים של שיחות בפריז, שנועדו לקדם הסדר בטחוני בין ישראל לסוריה, הסתיימו היום (שלישי). לפי גורמים מדיניים, נרשמה התקדמות מסויימת.
תיעוד המפגש בין טראמפ, נשיא סוריה א-שרע ויורש העצר הסעודי בן סלמאן \ רשתות ערביות (ארכיון)
בין המשלחת הישראלית למשלחת הסורית תיווכו השליח האמריקני סטיב וויטקוף, היועץ ג'ארד קושנר ושגריר ארה"ב בטורקיה טום בארק, המשמש גם שליחו של טראמפ לסוריה. מהצד הישראלי השתתפו בשיחות המזכיר הצבאי של ראש הממשלה, אלוף רומן גופמן, מ"מ ראש המל"ל גיל רייך ושגריר ישראל בוושינגטון יחיאל לייטר. ואילו מהצד הסורי לקחו חלק שר החוץ אסעד שיבאני וראש המודיעין חוסיין סלאמה.
מאוחר יותר היום הודיעה לשכת ראש הממשלה באופן רשמי כי "לאחר תקופה של מספר חודשים, חודש השיח המדיני בין ישראל לסוריה בגיבוי ותמיכה אמריקנית. סוכם על המשך השיח לקידום המטרות המשותפות ושמירה על ביטחון המיעוט הדרוזי בסוריה".
צעדים ראשונים
לפי המקורות, בתום השיחות נקבע כי הן תימשכנה בקרוב ובתדירות גבוהה יותר, כשהכוונה היא להסכים כבר במהלך השיחות על צעדים ראשונים להסדרת הביטחון בשטח שבין דמשק לגבול עם ישראל. כן התקבלה אמירה של הצד הסורי באשר לשמירה על ביטחונם של בני המיעוט הדרוזי.
על פי דיווח ברויטרס, ישראל וסוריה הסכימו להקים "תא תקשורת ייעודי לתיאום נושאים כגון שיתוף מודיעין והפחתת המתח הצבאי".
בשיחות מופו חילוקי הדעות שעיקרם לוח זמנים שדורשים הסורים לנסיגה של צה"ל מהשטח הסורי לרבות מכתר החרמון. ישראל מצידה דורשת חופש פעולה נגד התארגנויות טרור ופעילות ממשית של המשטר ננגד ההתארגנויות האלה.
בפיקוח טראמפ
בשיחות דובר עקרונית גם על דיונים עתידיים בסוגיות אזרחיות ובהן סיוע ישראלי בתחומי החקלאות והרפואה.
נזכיר, ההסדרה בין ישראל סוריה חשובה מאוד לנשיא טראמפ והנושא עלה בפגישתו עם ראש הממשלה נתניהו, בפלורידה בשבוע שעבר. טראמפ התייחס לכך גם במסיבת העיתונאים ולא הסתיר את תמיכתו בנשיא סוריה א-שראע ובצורך לסייע לו לבסס את שלטונו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו