נתניהו וטראמפ. צילום: EPA

לקראת פסגת פלורידה: נתניהו המריא לארה"ב

ראש הממשלה צפוי לנחות בארה"ב ומשם יעבור לרצף של פגישות שיחל מחר עם מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו • פסגת טראמפ-נתניהו צפויה להתקיים ביום שני בשעה 22:30 (שעון ישראל)

[object Object]

ראש הממשלה בנימין נתניהו ממריא בשעה זו (ראשון) לארצות הברית לקראת פגישתו המתוכננת עם הנשיא דונלד טראמפ באחוזתו במאר א-לאגו שבפלורידה. ראש הממשלה צפוי לנחות בארה"ב ומשם יעבור לרצף של פגישות שיחל מחר עם מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו.

בהמשך, פסגת טראמפ-נתניהו צפויה להתקיים ביום שני בשעה 22:30 (שעון ישראל). בנוסף צפוי ראש הממשלה להפגש עם סגן הנשיא ואנס ושר ההגנה הגסת'.

ביום המפגש הצפוי עם הנשיא טראמפ, היום החשוב והדרמטי ביותר. על הפרק שני נושאים שבהם אמורות להתקבל החלטות בין השניים, איראן ועזה. תיתכן גם פגישה שנייה עם הנשיא. כפי שדיווחנו ב"היום", בתוך הממשל יש חילוקי דעות בשתי הסוגיות ועדיין לא ברור איזה עמדה יאמץ הנשיא.

בסוגיית איראן, ישראל תעביר כל העת מידע אודות ההתעצמות מחדש של מערכות הטילים וההגנה האווירית, והכוונה מצד ירושלים היא להגיע ללוח זמנים מתואם לפעילות כלכלית ומדינית נגד איראן. שר המלחמה הגסת' ושר החוץ רוביו מצדדים בעמדה הנוקשה כלפי איראן ובאולטימטום כלפיה בטרם ייפתח מו"מ כלשהו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו