"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ראש ממשלת אוסטרליה על הפיגוע בסידני: אין קשר להכרה במדינה פלשתינית

דבריו נאמרו בריאיון לתאגיד השידור האוסטרלי ABC • אלבניזי הודיע על מהלך לחיזוק חוקי הנשק ברחבי אוסטרליה בעקבות הטבח בבונדיי • ראש הממשלה האוסטרלי אמר כי העלייה באנטישמיות ובימין הקיצוני היא איום שמדאיג את ממשלתו

,עודכן
0השמעה
ראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבניזי. צילום: רויטרס

ראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבניזי, דחה היום (שני) את דבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שקשר בין מדיניות ההכרה במדינה פלשתינית לבין פיגוע הטרור הקטלני בסידני. בריאיון לתאגיד השידור האוסטרלי ABC אמר אלבניזי כי הוא "לא מקבל את הטענה שמחברת בין הכרה במדינה פלשתינית לבין מתקפת הטרור בבונדיי".

תיעוד חדש של הפיגוע באוסטרליה // סקייניוז

דבריו של אלבניזי מגיעים בעקבות תגובתו של נתניהו לטבח,שבו נרצחו 15 בני אדם, בהם ילדה בת 10, ולפחות 42 נוספים נפצעו ופונו לבתי חולים.נתניהו טעןכי מדיניותה של אוסטרליה "שופכת דלק על שנאת היהודים", וציין כי שלח מכתב בנושא לראש ממשלת אוסטרליה לפני שלושה חודשים. "אנטישמיות היא סרטן שמתפשט כאשר מנהיגים שותקים ולא פועלים", אמר נתניהו.

אלבניזי אמר ל-ABC כי אוסטרליה מתמודדת בעת האחרונה עם איומים מקבילים של אנטישמיות והתחזקות הימין הקיצוני, והדגיש כי תפקידו כראש ממשלה הוא לאחד את החברה האוסטרלית ולבלום ניסיונות לפלג אותה. "זו העת לחבק את הקהילה היהודית כולה - לא רק את מי שנפגעו ישירות מהפיגוע", אמר.

נתניהו: מדיניותה של אוסטרליה "שופכת דלק על שנאת היהודים". זירת הפיגוע בסידני,צילום: AFP

בהתייחסו לפרטי החקירה, מסר אלבניזי כי שני מבצעי הפיגוע הם סאג'יד אכראם, בן 50, שחוסל בזירה על ידי המשטרה, ובנו נאוויד אכראם, בן 24, שנפצע במהלך ניטרולו ומאושפז תחת שמירה. לדבריו, על פי דיווחים ראשוניים השניים נשבעו אמונים לארגון דאעש. אלבניזי ציין כי הבן לא היה נתון למעקב פעיל של שירותי הביטחון, אף שבעבר התקיימה בעניינו חקירה שנמשכה כשישה חודשים. "לא נמצאו אז ראיות לכך שעבר תהליך רדיקליזציה או שהיווה איום ממשי", הבהיר.

גם האב, שהחזיק בשישה כלי ירייה ארוכים, תושאל בעבר על ידי הרשויות, ולפי אלבניזי לא נמצאו אז אינדיקציות לקיצוניות. עם זאת, הוא הדגיש כי פרטי המקרה ייבחנו מחדש כחלק מדיון נרחב על חקיקת הנשק במדינה.

נפצע במהלך ניטרולו ומאושפז תחת שמירה. נביד אקראם, המחבל שביצע את הטבח בחוף בונדיי,צילום: רשתות חברתיות

עוד אמר אלבניזי בריאיון ל-ABC כי הקבינט הלאומי באוסטרליה הגיעו להסכמה על חיזוק חוקי הנשק ברחבי המדינה בעקבות הפיגוע. לדבריו, בין הצעדים שנשקלים: פתיחה מחודשת של ההסכם הלאומי לנשק, הגבלת מספר כלי הירייה שמותר להחזיק בידי אדם פרטי, וכן בחינת אפשרות להגביל רישיונות נשק לאזרחים אוסטרלים בלבד.

בישיבת הממשלה הדגיש אלבניזי כי ממשלתו תקצה את כל המשאבים הנדרשים להתמודדות עם אירוע הטרור והגל האנטישמי שהתלווה אליו. "אנחנו עומדים לצד יהודי אוסטרליה ונגד כל ביטוי של שנאה ואלימות", אמר. "אוסטרליה חזקה מאלה שמנסים לפלג אותה, ונעבור את זה יחד".

מתכנן "חיזוק חוקי הנשק ברחבי המדינה". ראש ממשלת אוסטרליה אלבניזי,צילום: רויטרס

בהמשך הריאיון קרא אלבניזי להיצמד לעובדות בתקופה הרגישה, וציין כי לצד הזוועה שבפיגוע בלטו גם גילויי אומץ אזרחי, בהם אזרח בשםאחמד אל-אחמד שהסתער על אחד התוקפים. "לא נאפשר לאיש לפלג בינינו", אמר. "נמשיך להיאבק בטרור ובאנטישמיות".

במקביל, ביחידה האוסטרלית למאבק בטרור (JCTT) העריכו כי האב והבן היו בקשר עם גורמים המזוהים עם ארגון דאעש במדינה. לפי דיווח ב-ABC, שני דגלים של ארגון המדינה האסלאמית נמצאו ברכבם של המפגעים סמוך לחוף בונדיי, כאשר אחד מהם אף תועד בזירת האירוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר