נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הזמין לבית הלבן את כל 20 החטופים ששוחררו בעסקה האחרונה. לפי גורם בבית הלבן, שאישר את הדיווח, הפגישה צפויה להתקיים ב-20 בנובמבר.
20 החטופים שוחררו ב-13 באוקטובר משבי חמאס אחרי יותר משנתיים - לאחר שהושג הסכם הפסקת אש בין ישראל לחמאס בתיווכה המרכזי של ארה"ב. המוזמנים: גלי וזיו ברמן, אריאל ודוד קוניו, מתן צנגאוקר, אלון אהל, אבינתן אור, איתן מור, גיא גלבוע דלאל, אביתר דוד, מתן אנגרסט, עמרי מירן, יוסף חיים אוחנה, אלקנה בוחבוט, שגב כלפון, איתן הורן, נמרוד כהן, רום ברסלבסקי, בר קופרשטיין ומקסים הרקין.
זו לא הפעם הראשונה שטראמפ ייפגש בבית הלבן עם חטופים ששוחררו. נציגי משפחות חטופים ושורדי שבי נפגשו בבית הלבן בתחילת ספטמבר עם טראמפ. בפגישה נכחו עילי ויעלה דוד, אחיו של שורד השבי אביתר דוד, שעדיין היה בשבי באותה תקופה, ושורדי השבי אוהד ורז בן עמי. ביולי נפגש טראמפ עפ שורד השבי עידן אלכסנדר, בפגישה בין השניים אמר אלכסנדר לטראמפ כי לאחר שניצח בבחירות לנשיאות שיפר חמאס את היחס כלפיו.
במרץ האחרון פגש בחדר הסגלגל משלחת שורדי שבי שכללה את נועה ארגמני, דורון שטיינברכר, אלי שרעבי, נעמה לוי, יאיר הורן, עומר שם טוב וקית' ואביבה סיגל.
תזכורת: בריאיון לתוכנית התחקירים "60 דקות" ברשת CBS האמריקנית, ששודר השבוע, טראמפ התייחס לעסקת החטופים ואמר כי הוא "היה צריך לדחוף את נתניהו כדי להביא לסיום המלחמה בעזה ושחרור החטופים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
