"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסר אמריקני: ישראל יכולה להחליף את רוסיה כספקית גז טבעי

מסר זה הועבר בפסגת שרי האנרגיה שהתקיימה באתונה, בנוכחות שר האנרגיה האמריקני, נציגי יוון וקפריסין, ושר האנרגיה אלי כהן • כהן: "נשתמש במשק האנרגיה לקידום אינטרסים מדיניים"

,עודכן
0השמעה
אלי כהן בפגישה באתונה. צילום: משרד האנרגיה

שר האנרגיה, אלי כהן, השתתף היום (חמישי) במפגש עם עמיתיו - שר האנרגיה האמריקני כריס רייט, שר הפנים והמקורב לטארמפ דאג ברגהאם, ושרי האנרגיה של יוון וקפריסין, סטברוס פאפאסטברו וג'ורג' פאפאנסטאסיו.
המפגש התקיים על רקע סיום המלחמה בעזה והשאיפה האמריקנית להרחיב את הסכמי אברהם. הוא נערך על פי בחירת הצדדים ביוון, שבינה ובין קפריסין וישראל קיימת ברית מדינית וביטחונית זה למעלה מעשור.
אחד הנושאים שעלו במפגש הפסגה הוא השאיפה האמריקנית לספק גז לאירופה במקום רוסיה. טראמפ חותר להרחיב את השפעתה של ארה"ב גם באמצעות אספקת אנרגיה. ישראל מצידה מחפשת כבר שנים את הדרך הנכונה לייצא חלק מהגז שנמצא במים הטריטוריאליים שלה לאירופה. בהקשר זה, אחד המסרים שהעבירו נציגיו של טראמפ הוא התכנית ליצירת מסדרון אנרגיה ותשתיות, שיהווה ציר עוקף לחות׳ים מדרום, ולאיראנים מצפון.

בנוסף, שוחחו השרים על קידום צינור הגז מישראל לקפריסין, שיאפשר לראשונה לייצא גז ישראלי לאירופה.
השר כהן אמר ל"ישראל היום": "אני מתכוון להמשיך להשתמש במשק האנרגיה ככלי לקידום אינטרסים מדיניים, ובטוח כי פסגה היסטורית זו תתרום להגברת היציבות והשגשוג במזרח התיכון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר