"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מקורות פלשתיניים: זה התנאי הישראלי ליציאת המחבלים מהמנהרות
על פי הגורמים, מתנהל מו"מ עקיף בדבר שאלת יציאתם של כ-200 מחבלים מאזורים מעבר לקו הצהוב • המקורות ציינו כי בישראל דרשו שאותם מחבלים ימסרו את הנשק שלהם - תנאי שחמאס מתנגד לו
מתנהל מאמץ להבטיח את יציאת המחבלים בחסות הצלב האדום. צילום: דובר צה"ל

מקורות פלשתיניים: זה התנאי הישראלי ליציאת המחבלים מהמנהרות

על פי הגורמים, מתנהל מו"מ עקיף בדבר שאלת יציאתם של כ-200 מחבלים מאזורים מעבר לקו הצהוב • המקורות ציינו כי בישראל דרשו שאותם מחבלים ימסרו את הנשק שלהם - תנאי שחמאס מתנגד לו

,עודכן
0השמעה
[object Object]

מקורות פלשתיניים מסרו היום (רביעי) פרטים חדשים על המו"מ העקיף בין ישראל לחמאס, שעוסק בשאלת יציאתם של מחבלים של ארגון הטרור ממנהרות מעבר לקו הצהוב ומעברם לעומק עזה. לפי אותם גורמים, המתווכים של עסקת החטופים מנהלים את חילופי המסרים.

מחבלי חמאס שודדים סיוע זר שנכנס לרצועת עזה // פיקוד מרכז של צבא ארה"ב

לפי המקורות הפלשתיניים, מתנהל מאמץ להבטיח את יציאת המחבלים בחסות הוועדה הבינלאומית של הצלב האדום מבלי שיפגעו בהם. כמו כן, הגורמים ציינו כי המחבלים נמצאים במקומות שונים ברצועה, מספרם הכולל גדול יותר מ-200, והם לא מתרכזים רק באזור רפיח.

המקורות גילו לתקשורת הפלשתינית כי ישראל הציבה תנאי שהמחבלים ייצאו לאחר שימסרו את הנשק שלהם - דבר שארגוני הטרור סירבו לו, וזאת בטענה ש"נשקפת סכנה לחייהם". המקורות טענו כי לכאורה לישראל "אין מידע מדויק" לגבי המחבלים שנמצאים ברפיח ובמוקדים נוספים, וזאת לאור "תנאים ביטחוניים רגישים".

מעבר לכך, אחד המקורות אמר כי "בלתי אפשרי" ש-150 או 200 מחבלים יימצאו בתוך מנהרה אחת בלבד. לטענתו, רשת המנהרות רחבה ומקשרת אזורים רבים, מה שמקשה על צה"ל להגדיר את מיקום המחבלים או את התנועה שלהם.

על פי המקורות הפלשתיניים, "השיח הישראלי על תקיפת כל המחבלים בתוך המנהרות ברפיח מוגזם ביותר. פעולות הפיצוץ נמשכות מזה שבועות מבלי ש(ישראל) משיגה מידע ודאי לגבי מקומות הימצאותם של אנשי ההתנגדות (מחבלי חמאס; ש"ק)".

"נכשלנו ניסיונות להציף מנהרות"

עוד טענו המקורות כי "האיומים" של ישראל להזרים מלט למנהרות לא מהווים סכנה, שכן "רובן כוללות פתחים רבים ומעברים צדדיים. בעבר כבר נכשלו הניסיונות להציף את המנהרות במים".

גורם פלשתיני סיפר כי "רשת המנהרות מורכבת ממנהרות ראשיות וצדדיות. יש מנהרות הגנתיות ומנהרות התקפיות ואסטרטגיות. נוסף על כך, יש מנהרות שמיועדות לתקשורת, ולפיקוד ושליטה, והן מהוות תשתית מורכבת ורב שכבתית, שמקשה על (ישראל) להתמודד איתה".

מדיניות ישראל בעזה ברורה: צה"ל פועל להשמיד את המנהרות ולחסל את מחבלי החמאס ללא כל מגבלה בתוך השטח הצהוב שבשליטתנו.
היעד לצד השבת כל החטופים החללים הוא פירוק החמאס מנשקו ופירוז עזה.

— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz)November 5, 2025

בתוך כך, שר הביטחון כ"ץ צייץ הבוקר: "מדיניות ישראל בעזה ברורה: צה"ל פועל להשמיד את המנהרות ולחסל את מחבלי החמאס ללא כל מגבלה בתוך השטח הצהוב שבשליטתנו. היעד לצד השבת כל החטופים החללים הוא פירוק החמאס מנשקו ופירוז עזה".

דובר צה"ל מסר כי מוקדם יותר היום, צה״ל זיהה שני מחבלים שחצו את הקו הצהוב, והתקרבו לכוחות צה"ל, באופן שהיווה עליהם איום מיידי. לאחר הזיהוי, הכוחות חיסלו את המחבלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו