הסיוע לרצועת עזה חונק את המסחר: הייבואנים במעבר ניצנה על סף קריסה

יבואנים מתלוננים כי מאז תחילת העברת הסיוע ההומניטרי לרצועה, משאיותיהם נתקעות ימים ארוכים בשל עדיפות שניתנת לסיוע • לטענתם, הנזק המצטבר נאמד במאות אלפי שקלים, וחלקם לא הצליחו להעביר סחורה אחת זה שבועות • “פעם היינו מכניסים 80 משאיות ביום - היום רק עשר”

משאית בגבול ניצנה. צילום: משה שי

ל"ישראל היום" נודע היום (שלישי) כי ייבואנים ישראלים הפועלים במעבר ניצנה מתלוננים על פגיעה כלכלית קשה מאז תחילת העברת הסיוע ההומניטרי לעזה - ובפרט מאז חתימת ההסכם האחרון עם חמאס. זאת בעקבות קושי בהעברת המשאיות שלהם במעבר.

חמושים של חמאס מלווים משאיות סיוע בדרך לעזה// רשתות ערביות

לפי היבואנים, הדרג המדיני נותן עדיפות להכנסת הסיוע ההומניטרי בשעות פתיחת המעבר - בעקבות ההתחייבות להכניס מאות משאיות במסגרת עסקת החטופים האחרונה. כך, משאיות מסחריות נתקעות במשך ימים ארוכים במעבר, מה שמוביל לעיכובים, נזקים במשלוחים והפסדים כספיים רבים.

אחד מהיבואנים העריך בשיחה עם "ישראל היום" כי מדובר בנזק כולל של מאות אלפי שקלים. הוא הוסיף כי כמה מהם פנו יחד לשרים ולמשרדי הממשלה, אך אף גורם לא רצה לטפל בסוגייה עד כה. חלק מהיבואנים אף מעידים שלא הצליחו להכניס משאית אחת מאז ההסכם עם טראמפ.

על פי נתונים שהגיעו לידי "ישראל היום", קרוב למאה משאיות סיוע נכנסו בממוצע בכל יום בשבועיים האחרונים דרך מעבר ניצנה, בעוד שכעשר משאיות ייבוא מסחרי בלבד נכנסו.

אזרחים מנסים לחסום משאיות סיוע בגבול מצרים, צילום: ללא

״הכי קל להגיד זה הסיוע שהתחייבנו אליו - ואין מה לנסות. אבל אי אפשר לזרוק את כל העול עלינו. אף אחד כבר לא רוצה לעבוד איתנו. פעם היינו מכניסים 80 משאיות ביום - היום רק 10 מסחריות״, סיפר אחד הייבואנים. ״אם היה עוד שעה לעבוד פה - היה עוד הספק. לפחות לצמצם את הפער. חייבים למצוא פתרון, אי אפשר להשאיר אנשים ככה - מאות אלפי דולרים נשפכו עד עכשיו״.

מנכ״ל חברת פניציה זכוכית, מאיר פרץ, כתב למנהל המעבר רועי כהן: ״החשיבות ההומניטרית של העברת הסיוע מובנת וברורה, אך לצערי הדבר גורם לעיכוב משמעותי בכניסת סחורות חיוניות למשק הישראלי בכלל, ולענף הבנייה בפרט – שנפגע קשות בעקבות נזקי המלחמה בארץ״.

מרשות שדות התעופה נמסר: "רש"ת עובדת על פי הנחיות הגורם המדיני והגורמים המנחים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר