שר החוץ גדעון סער נפגש הערב (חמישי) עם השליחה המיוחדת של האו"ם ללבנון בכנס בת"א, וסיפר כי השניים דנו בסוגיית חיזבאללה, שמנסה להשתקם "ולבנות את כוחו מחדש - דבר המאיים על ישראל ולבנון".
"שמחתי לפגוש את ז׳נין הניס-פלאסחארט, השליחה המיוחדת", כתב סער בחשבון X. "חיזבאללה, בסיוע איראן, ממשיך ביתר שאת במאמציו להשתקם ולבנות את כוחו מחדש. זה מסוכן לבטחון ישראל בדיוק כשם שזה מסוכן לעתיד לבנון. ישראל אינה יכולה לטמון את הראש בחול מול מגמה זו. חזרתי על רצוננו בהרחבת מעגל הנורמליזציה והשלום במזרח-התיכון".
Glad to meet with United Nations Special Coordinator for Lebanon @JeanineHennis. Hezbollah, with Iran’s support, continues to intensify its efforts to rebuild and rearm. This is dangerous for Israel’s security just as it is for Lebanon’s future.
Israel cannot bury its head in the… pic.twitter.com/dApS3tbB3w— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar) October 30, 2025
התקיפות הצה"ליות נגד יעדי חיזבאללה הפכו לכמעט עניין שבשגרה, והציבור הישראלי כבר לא מתרגש מעוד תקיפה מוצלחת או חיסול כזה או אחר בדרום לבנון או בבקעא. לפי גורמים המעורים היטב בהערכות ובמידע הקיים בישראל, חיזבאללה חלש כעת מאי-פעם, ועל פי ההערכות הוא מחזיק כ-10 אלף רקטות בלבד. לשם השוואה, ערב המלחמה החזיק הארגון ככ-120 אלף רקטות.
המאמץ נקלע למבוי סתום
על רקע ניסיונות ארה"ב לעודד את חיזבאללה להתפרק מנשקו, בערוץ "סקיי ניוז" הערבי דווח כי גורמים דיפלומטים אמריקנים מסרו שהמאמץ הבינלאומי נקלע למבוי סתום. בוושינגטון מזהירים כי לבנון עלולה להישאר "משותקת ותלויה בחוץ" לנוכח עמדת הכוח של חיזבאללה.
לפי הדיווח, בוושינגטון דחפו ליצירת תנאים כלכליים־פוליטיים שיכולים לעודד את חיזבאללה לטפל "וולונטרית ושורשית" בסוגיית פירוק הנשק. תכנית, שכללה התחייבויות מימון בהיקף של מיליארדי דולרים ממדינות המפרץ. זאת לצד פתיחה מיידית של שיחות עם ישראל "בהשראת הסכמי אברהם".
צה"ל השמיד מנהרות חיזבאללה בבופור // רשתות ערביות
אלא שעל פי המקורות, גורמים מרכזיים בביירות דחו את ההצעה והעדיפו לשמר את המציאות הפוליטית והביטחונית הקיימת. כתוצאה מכך, העריכו אותם גורמים כי יחסי הקהילה הבינלאומית עם ביירות ישובו ל"קצב הדיפלומטי המסורתי", ויותירו את המגעים ברמה טכנית ולא כבסיס לשינוי עמוק.
גורם אמריקני בכיר אמר: "למרבה הצער, הם מעדיפים את הסטטוס קוו – מה שאומר שלבנון תישאר מדינה כושלת", והוסיף כי "הרגע החולף לשינוי שיצר הנשיא דונלד טראמפ באנרגיה ובחזון – חלף כעת".
המקורות הזהירו עוד כי המשך התעלמות מהסוגיה של נשק חיזבאללה יוביל ל"המשך התכרסמות המוסדות" במדינה, וטענו כי לבנון "הפכה למדינה היחידה שמעניקה חסות מלאה לארגון טרור זר כחלק מרכזי מהנהגתה הפוליטית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו