במסגרת ביקורו לישראל, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, נפגש הבוקר (שבת) עם משפחות החטופים החללים עומר נאוטרה ואיתי חן, שהינם גם אזרחים אמריקנים. בפגישה השתתף גם שגריר ארה"ב לישראל, מייק האקבי.
רוביו אמר: "לא נשכח את חייהם של החטופים שמתו בשבי חמאס. היום נפגשתי עם משפחות האזרחים האמריקנים איתי חן ועומר נאוטרה. לא ננוח עד שיוחזרו שרידיהם, ושרידי כלל החטופים".
We will not forget the lives of the hostages who died in the captivity of Hamas. Today I met with the families of American citizens Itay Chen and Omer Neutra. We will not rest until their — and all — remains are returned. pic.twitter.com/wdxN9vLXZ8
— Secretary Marco Rubio (@SecRubio) October 25, 2025
רובי חן, אביו של איתי, מסר לאחר הפגישה: "זוהי כבר הפעם החמישית שפגש אותנו רוביו מאז נכנס לתפקיד. הוא חזר על המחויבות שלו להחזרת כלל החטופים, זאת במסגרת ההסכם שנחתם עם חמאס. האמריקנים יתעקשו על השבת כל החטופים".
רונן נאוטרה, אביו של עומר, אמר: "נפגשנו הבוקר עם מזכיר המדינה רוביו. שמענו ממנו שוב שהממשל האמריקני מחויב להחזרת כל 13 החטופים עד האחרון שבהם. הממשל מבין שחמאס מושך את החזרת החטופים במטרה להאריך את השלב הנוכחי באופן שיאפשר לו להשיג הישגים בשטח ולחזק את מעמדו. הממשל בוחן את הדרכים בהן ניתן להגביר את הלחץ הישיר והעקיף (המתווכות) על חמאס".
סרן עומר נאוטרה וסמ"ר איתי חן ז"ל נפלו בקרבות ב-7 באוקטובר ונחטפו לשטח רצועת עזה על ידי ארגון הטרור חמאס. הרב הצבאי הראשי קבע את מותם לאחר בחינה של כלל הממצאים ועל בסיס מידע מהימן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו