ב"ישראל היום" מפרסמים הערב (חמישי) לראשונה את הצעת ההחלטה שמגישים לחברי הממשלה ועליה הם מצביעים. לפי הטיוטה, הממשלה אשר מתווה לשחרור חטופים ישראלים - חיים וחללים, אשר כולל תנאים נוספים המפורטים בנספח מסווג, רשימת 270 אסירים ועצורים שמוחזקים במשמורת שירות בתי הסוהר ורשימת תושבי רצועת עזה שלא היו מעורבים בטבח 7 באוקטובר, מפות ורשימת החטופים החיים והחללים, שעיקריו הוצגו בפני שרי הממשלה.
לקראת אישור המתווה: הקבינט מתכנס לדיון // יוני ריקנר
המתווה לשחרור החטופים
בתוך 24 ממועד קבלת ההחלטה, ייערך צה"ל בהתאם למפורט במפות והפסקת האש תיכנס לתוקף. לאחר מכן ייערך צה"ל בהתאם למפורט במפה, על מנת למנוע חיכוך עם האוכלוסייה ברצועת עזה.
בתוך 72 שעות ממועד השלמת היערכות צה"ל, ישוחררו מרצועת עזה בחזרה למדינת ישראל 20 חטופים חיים ו-28 חטופים חללים, מתוכם ארבעה חטופים חללים שאינם ישראלים. כמו בעסקאות הקודמות, החטופים החיים והחללים יועברו לידי כוחות הביטחון.
הממשלה אישרה לשחרר, מתוך רשימת 270 האסירים ועצורים שמוחזקים במשמורת שב"ס, 250 אסירים ועצורים ולשחרר ממשמורת 1,700 תושבי רצועת עזה שלא היו מעורבים בטבח 7 באוקטובר ושנעצרו לאחר מכן.
עוד נכתב כי הממשלה מנחה את הרמטכ"ל להעביר לרצועת עזה 360 גופות מחבלים עזתיים.
בהודעה נמסר כי "בהקשר זה יוטעם כי מועד שחרור החטופים במסגרת המתווה נקבע בשים לב לצורך שלא לסכן את שחרור החטופים הישראלים או לעכב את שחרורם בנסיבות הייחודיות של העניין; וכן בשים-לב למצבם של החטופים הישראלים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו