חולה ישראלי בן 63 נעצר באוקראינה: "דורשים 25 אלף דולר קנס"

המשפחה טוענת כי הוא חולה לב הזקוק לטיפול דחוף ותרופות שיכוך הכאבים שהיו ברשותו נועדו לעזור למצבו • בית המשפט באודסה מסרב לשחררו עד לתשלום קנס • בתו: "הוא מוחזק בבי"ח תחת אבטחה כאחרון הפושעים ולא יכול לאכול דבר"

אומן, אוקראינה. צילום: אבישג שאר-ישוב

אזרח ישראלי מבוגר שהגיע לתפילות ראש השנה באומן, עצור בידי הרשויות באוקראינה בטענה לאחזקת סמים. האיש, ששמו שמור במערכת וסובל מבעיות בריאות קשות, מחזיק את סמי שיכוך הכאבים ברישיון משרד הבריאות בארץ, ואולם בית המשפט באודסה מסרב לשחרר אותו עד לתשלום קנס בגובה 25 אלף דולר.

אומן, אוקראינה, צילום: אבישג שאר-ישוב

המתפלל, תושב כפר סבא בן 63, סובל ממחלות לב ועבר בארץ שמונה צינתורים. מסמכים שהציגה המשפחה בפני מערכת "ישראל היום" מאשרים כי החזיק בסמי השיכוך ברישיון.

האיש פונה באמבולנס לבית חולים בשל מצבו, ושם נעצר. בימים האחרונים הועבר למעצר בית כאשר בית המשפט באזור אודסה אוסר עליו לצאת מאוקראינה במשך חודשיים. לדברי עורך דין ששכרה המשפחה, רק תשלום הקנס יאפשר להקדים את יציאתו מהמדינה. רופא שבדק את האיש באוקראינה אומר שמצבו מדרדר והוא נדרש לצנתור דחוף ולטיפולים נוספים.

המשפחה מעוניינת להעביר אותו לארץ ולבצע פה את הטיפולים הרפואיים ואולם משפטית, כאמור, לא ניתן לשחרר אותו.

"אבא שלי אדם חולה ומטופל בתרופות נרקוטיות, כמובן ברישיון, לכאבים קשים שהוא סובל מהם", אומרת אפרת רביוב, בתו. "באוקראינה זה הרבה כסף להמיר לו את המאסר לקנס כספי בסכום שהם דורשים. הוא נמצא בבית חולים עם אבטחה כאחרון הפושעים, מקבל חמצן בגלל מצבו, וכל יום מתגלות עוד בעיות".

אומן, אוקראינה, צילום: אבישג שאר-ישוב

היא הוסיפה: "מבחינת כשרות הוא לא יכול לאכול דבר. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מאיפה להשיג את הכסף. אנחנו מתחננים לעזרת הציבור והוא מתחנן אלינו ואומר 'תחזירו אותי לארץ כי אני עומד למות פה'".

רביוב ביקשה לפרסם את המספר הטלפון שלה להעברת תרומות: 058-786-7374
במשרד החוץ לא הגיבו לפניית "ישראל היום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר