משפחות החטופים: "טראמפ צריך לקבל פרס נובל לשלום"

על רקע מאמצי התיווך ומתווה 20 הנקודות, משפחות החטופים קראו במכתב לוועדת הנובל להעניק את הפרס לנשיא • במכתב נכתב כי הוא "מגלם את חזון השלום" • ההכרזה על הזוכים - ביום שישי הקרוב

דונלנד טראמפ. צילום: רויטרס

משפחות החטופים שלחו היום (שני), מכתב לחברי ועדת פרס נובל לשלום, בו הן ממליצות להעניק את פרס נובל לשלום לנשיא ארה״ב דונלד טראמפ.

״לראשונה מזה חודשים רבים, יש בנו תקווה אמיתית שהסיוט שלנו יסתיים. אנו בטוחים, שהנשיא לא ינוח ולא יעצור עד אשר יושב החטוף האחרון, המלחמה תסתיים, והשלום והשגשוג יושבו למזרח התיכון״, כך כתבו במכתב.

עוד הוסיפו: "לאחר כמעט שנתיים של סיוט, הגענו לנקודת מפנה קריטית. טראמפ שם בראש סדר העדיפויות שלו את שחרור החטופים מאז תחילת כהונתו".

מכתב ההמלצה, צילום: .

"פרס נובל לשלום נועד לכבד את מי ש״פעלו יותר מכל או בצורה הטובה ביותר למען אחווה בין עמים, לביטול או לצמצום צבאות קבע ולקידום כינוסי שלום״. הנשיא טראמפ מגלם חזון זה. הוא לא הסתפק בדיבורים על שלום – הוא הגשים אותו".

כזכור, טראמפ מאד מעוניין לזכות בפרס ואף פועל לכך בכל עת. בשבוע שעבר הצהיר בעצרת האו"ם כי "כולם אומרים שהוא צריך לקבל פרס נובל לשלום", וכן מאז שחזר לבית הלבן, טען כי הצליח "לסיים שבע מלחמות". בהן הקונפליקטים בין ישראל ואיראן, ארמניה ואזרבייג'ן, קמבודיה ותאילנד, וכן מדינות כמו מצרים ואתיופיה שבחלקן חלקו המדיני היווה פריצת דרך של ממש.

עם זאת, על פי אתרי הימורים לזכייה, דונלד טראמפ מדורג הרבה מאחורי המועמדים המובילים לזכייה בפרס נובל לשלום בשנת 2025. הזוכים יוכרזו ביום שישי הקרוב, וטראמפ עדיין אינו נחשב למועמד וודאי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר