"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לשכת נתניהו בתגובה לדרישת טראמפ: "נערכים ליישום ושחרור מיידי של כל החטופים"
שעות לאחר שנשיא ארה"ב הגיב בחיוב להודעת חמאס ודרש מישראל להפסיק את התקיפות בעזה, פרסמה לשכת ראש הממשלה הודעה רשמית • "נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הנשיא וצוותו", נכתב בהודעה
נתניהו וטראמפ בכניסה לבית הלבן. צילום: AP

לשכת נתניהו בתגובה לדרישת טראמפ: "נערכים ליישום ושחרור מיידי של כל החטופים"

שעות לאחר שנשיא ארה"ב הגיב בחיוב להודעת חמאס ודרש מישראל להפסיק את התקיפות בעזה, פרסמה לשכת ראש הממשלה הודעה רשמית • "נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הנשיא וצוותו", נכתב בהודעה

0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

אחרי ההלם הראשוני, הגיע התגובה הרשמית. לשכת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פרסמה תגובה להצהרת נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שקרא לישראל להפסיק מיידית את התקיפות בעזה כדי לאפשר את המשך המו"מ על תוכנית 21 הסעיפים שלו לשלום במזרח התיכון.

בתגובה נכתב: "לאור תגובת חמאס, ישראל נערכת ליישום מיידי של השלב הראשון של תוכנית טראמפ לשחרור מיידי של כל החטופים. נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הנשיא וצוותו כדי לסיים את המלחמה בהתאם לעקרונות שהציבה ישראל שתואמים את חזון הנשיא טראמפ".

תגובת לשכת נתניהו היא עוד חולייה ברצף האירועים הדרמטי בערב שבת. זה התחיל בתגובה הרשמית של חמאס למתווה טראמפ שבו הצהיר ארגון הטרור כי הוא מוכן לשחרר את החטופים, אך דרש לקיים מו"מ על מספר רב של סעיפים, בעיקר במה שקשור לנסיגת כוח צה"ל מעזה, משך הזמן שייקח לאתר ולשחרר את החטופים (חמאס טען שלא יוכל לעשות זאת תוך 72 שעות) כמו גם סעיפים שקשורים בניהול ענייני הרצועה על ידי ועדה בינלאומית שבראשה יעמוד הנשיא טראמפ בעצמו.

בתגובה המצולמת ששחרר הבית הלבן, אמר טראמפ: "אני מודה לכל המדינות שעזרו לי להרכיב את זה. קטאר, טורקיה, ערב הסעודית, מצרים, ירדן, ועוד רבות אחרות. כל כך הרבה אנשים נלחמו כל כך קשה. זהו יום גדול. נראה איך הכל יסתיים. אנחנו חייבים לקבל את המילה האחרונה, באופן ברור ומוחלט".

התגובות בעולם להודעת חמאס ולתגובה של הנשיא טראמפ היו אחידות. ראש ממשלת צרפת עמנואל מקרון ועמיתו הבריטי קיר סטראמר הביעו תמיכה מוחלטת במאמצים של הנשיא האמריקני ובהיתכנות להגעה להסכם שיביא לסיום המלחמה בעזה, כמעט שנתיים בדיוק לאחר שהחלה בטבח המחריד של ה-7.10.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...