ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ ערכו הערב (שני) מסיבת עיתונאים, ובה חשפו את התכנית לסיום המלחמה בעזה, במסגרתה ישוחררו כל החטופים - החיים והמתים - תוך 72 שעות, בכפוף לאישור חמאס. נתניהו הביע את הסכמתו לעסקה.
הפגישה מתקיימת אחרי סדרת מגעים קדחתניים עם יועציו הקרובים של הנשיא מאז נחת נתניהו בניו יורק ביום חמישי שעבר, במסגרתם צומצמו משמעותית הפערים בין ישראל לממשל בסוגיות הליבה של התוכנית האמריקנית לסיום המלחמה, כך על פי גורם המעורה בפרטים.
President Trump welcomes Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu to the White House. pic.twitter.com/ZjlGQwC4Va
— CSPAN (@cspan) September 29, 2025
עדכונים שוטפים
22:50: גורם אמריקני: הציפיה בבית הלבן היא כי חמאס יתן תשובה בתוך ימים, הבהרנו זאת לכל המתווכות.
22:39: בכיר חמאס מחמוד מרדאווי אמר כי הם עדיין לא קיבלו את המתווה האמריקני לכאורה. לדבריו, כשיקבלו באופן רשמי את המתווה, הם יבחנו ויגיבו אליו.
22:07: נתניהו: "אני רוצה להודות לויטקוף וקושנר על עבודתם המדהימה לקרב אותנו למדינות האזור. יש לנו שיחת טלפון בהמשך היום. הבהרתי לרה"מ קטאר שתקפנו טרוריסטים ולא קטאר, הבעתי צער על הריגתו של המאבטח הקטארי, והערכתי את הצעת טראמפ לקיים גוף טרילטרלי כדי לתווך טענות הדדיות, ויש רבות".
22:06: נתניהו: "כמו שאמרת לי אדוני הנשיא, ואמרת לעולם פעמים רבות, זכרו את 7 באוקטובר, לעולם לא נשכח את זוועות 7 באוקטובר ונוודא שזה לא יחזור. מאז אויביי ישראל למדו שיעור חשוב, מי שתוקף אותנו משלם מחיר כבד, מי ששותף שלנו".
22:03: נתניהו: "אני מעריך את עמדתך שלרש"פ לא יהיה תפקיד בעזה ללא שינוי קיצוני. התנית במה השינוי כרוך: תשלומים למחבלים, חינוך לשנאה, הפסקת הסתה בתקשורת, הפסקת לוחמה משפטית, הכרה במדינה היהודית ורפורמות רבות אחרות. במקום לחכות לשינוי הזה, התוכנית שלך מספקת נתיב ריאליסטי בעזה בשנים הקרובות ללא שלטון חמאס או רש"פ, אלא עם אלה שבאמת מחויבים לשלום עם ישראל".
22:02: נתניהו: "אם חמאס ידחה את התוכנית, או יסכימו לכאורה ואז יסתרו אותו, ישראל תסיים את העבודה בעצמה".
21:58: נתניהו: "אני תומך בתוכניתך לסיים את המלחמה בעזה. להחזיר לישראל את כל החטופים שלנו, לפרק את יכולותיו הצבאיות של חמאס והשלטון הפוליטי שלו, ויוודא שחמאס לעולם עוד לא יהווה איום על ישראל. אם ההסכם יושג, ישראל תיסוג בהדרגה, אך תישאר בפרימטר הבטחוני בעתיד הנראה לעין".
21:56: נתניהו: "היית החבר הטוב ביותר של ישראל בבית הלבן, וזה אפילו לא קרוב. אני רוצה להדוות לך על שהזמנת אותי שוב לבית הלבן. על הידידות שלך וההנהגה שלך, מירושלים לטהרן, מהגולן לעזה, אתה מוכיח פעם אחר פעם, אתה החבר הכי טוב שהיה לישראל בבית הלבן".
21:53: מטם מטה משפחות החטופים נמסר: "משפחות החטופים מקוות לנשום לרווחה לנוכח ההכרזה ההיסטורית של הנשיא טראמפ וראש ממשלת ישראל נתניהו על אישור ההסכם להשבת כל 48 החטופים והחטופה וסיום המלחמה על ידי ישראל. המבחן כעת הוא מבחן הביצוע המידי של ההסכם".
"זהו ערב של תקווה גדולה לעם ישראל כולו, למשפחות השכולות, ובמיוחד לחטופים ולבני משפחותיהם שעוברים סיוט מתמשך במשך שנתיים. זהו יום של אנחת רווחה גם לעשרות אלפי החיילים והחיילות בסדיר ובמילואים שיוכלו לחזור הביתה בשלום".
"היום נעשתה פריצת דרך משמעותית. אל לנו לשבת על מי מנוחות - האחריות שלנו, עם ישראל, היא להבטיח יישום מהיר ומלא של ההסכם על מנת להחזיר כל אחד ואחת לשיקום בחיק משפחתו או לקבורה ראויה. אין לחטופים שלנו עוד זמן, אין לחיילים שלנו עוד זמן".
21:52: טראמפ: "שמח לדווח שהייתה לנו שיחה היסטורית עם רה"מ אל תאני, הייתי בטלפון וביבי היה איתנו, הייתה להם שיחה מלב אל לב, שיחה פרודוקטיבית וכל מה שצריך כדי שזה יצליח ואני רוצה להודות לביבי ולרה"מ קטאר, הסכימו לכונן מכניזם משולש בין ישראל, ארה"ב קטאר כדי לקדם ביטחון הדדי".
21:51: טראמפ: "לא ביקשתי מישראל להתפשר על ביטחונה. אין נשיא טוב יותר לישראל מדונלד טראמפ. נתניהו הבין שזה הזמן, אנשי המזרח התיכון רוצים, אויביי ישראל רוצים. ישראל הרוויחה הערכה מאויבה על האופן שנלחמה, גם ממני. ההיסטוריה הוכיחה שמי שניסה להשמיד את ישראל נעלם".
21:47: ממטה משפחות החטופים נמסר בתגובה למסרו של טראמפ: "שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה".
21:45: טראמפ: "ההנהגה של האזור מרגישה שיש סיכוי שזה נכון שלא יהיה עוד ירי. מדובר בשלום בר קיימא וארוך. מה העתיד טומן לפלשתינים? אף אחד ליודע, אבל התוכנית היום מביאה לסיום המלחמה, להחזיר את החטופים וליצור את התנאים לביטחון ישראלי בר קיימא ועתיד פלשתיני".
21:42: טראמפ: "נתניהו הביע את התנגדותו למדינה פלשתינית, אני מבין את זה. נתניהו לוחם, לישראל יש מזל שיש להם אותו. ישראל אמרה: 'זו התרומה שלנו לשלום (לוותר על עזה)'. הם היו נדיבים מאד, זה לא עבד. הם ויתרו על חתיכת האדמה הכי מדהימה במזרח התיכון, הבקשה שלהם לא התקבלה. במקום לבנות עתיד יותר לעזה, חמאס בנה מנהרות ומפעלים לרקטות".
21:39: טראמפ: "קוראים לכונן את וועד השלום הבינלאומי שיהיה בראשותי לבקשת מדינות ערביות וישראל. אני מוכן לעשות את זה. אחד מהאנשים שרוצים להיות בוועד הוא טוני בלייר ואחרים ששמותיהם יפורסמו בימים הקרובים. לחמאס לא יהיה תפקיד בוועד ובמשילות של עזה כלל, ישירות או בעקיפין".
21:36: טראמפ: "נעבוד עם הממשל הזמני בעזה, הכוחות הישראלים ייסגו בשלבים, מדינות ערביות ומוסלמיות צריכות לקבל את ההזדמנות להתמודד מול חמאס. לישראל תהיה הזכות והגיבוי האמריקני המלא לסיים את העבודה של להשמיד את האיום של חמאס".
21:34: טראמפ: "ההצעה הזאת קוראת לשחרור כל החטופים ללכל המאוחר תוך 72 שעות. מדינות ערביות התחייבו בכתב לפרק מנשק את עזה במהירות, להפחית את היכולות הצבאיות של חמאס ויתר הקבוצות החמושות".
21:30: טראמפ: "אני רק רוצה להגיד שהפגישות שהיו לי עם כל כך הרבה מדינות, סעודיה, המלך הוא בן אדם פונימנאלי, אמיר קטאר הוא אדם נפלא. האמירויות, הם לגמרי מעורבים".
21:29: טראמפ: "המנהיגים האירופאים אומרים: "זה נכון? זה הדבר הכי מדהים ששמעו אי פעם לדבריהם. אני מודה לנתניהו שמסכים לתוכנית ונתן אור לעסקה".
21:28: טראמפ במסיבת העיתונאים: "הסכמנו על כמה נושאים כמו איראן, מסחר והרחבת הסכמי אברהם והכי חשוב על איך לסיים את המצב בעזה, אבל זה רק חלק מהשלום בזמרח התיכון, שלום נצחי במזרח התיכון".
21:25: טראמפ במסיבת העיתונאים: "זהו יום גדול, אולי היום הגדול לצילוויזציה. היום זהו יום היסטורי. דיברנו, אני ונתניהו, על הרבה דברים כולל הרחבת הסכמי אברהם ואיראן, סיום המלחמה בעזה, חלק מהתמונה הגדולה של שלום תמידי במזה"ת".
21:16: ל"ישראל היום" נודע כי רה"מ בנימין נתניהו הביע את הסכמתו להצעה
21:07: ראש הממשלה בשיחת הטלפון עם אל תאני עמיתו הקטארי: "אדוני ראש הממשלה, אני רוצה שתדע שישראל מצטערת על כך שאחד מאזרחיך נהרג בתקיפה שלנו. אני רוצה להבטיח לך שישראל כיוונה לחמאס, לא את הקטרים. אני גם רוצה להבטיח לך שלישראל אין שום תוכנית להפר את ריבונותך שוב בעתיד, והתחייבתי לנשיא".
"אני יודע שלמנהיגים שלך יש תלונות נגד ישראל ולישראל יש תלונות נגד קטאר, החל מתמיכה באחים המוסלמים, דרך האופן שבו ישראל מוצגת באל-ג'זירה ועד לתמיכה ברגשות אנטי-ישראליים בקמפוסים של מכללות. אני מברך על רעיון הנשיא להקים קבוצה תלת-צדדית שתטפל בתלונות של שתי המדינות שלנו בנושא".
20:49: הבית הלבן: נתניהו התנצל על מות איש הביטחון הקטארי והבטיח לא לתקוף שנית.
20:13: היערכות למסיבת העיתונאים של טראמפ ונתניהו.
19:30: נתניהו שוחח עם ר"מ קטאר והתנצל על הפגיעה בריבונות המדינה בתקיפה בדוחא והרג איש הביטחון הקטארי. מדובר היה בדרישה שהציבו בדוחא כתנאי לחידוש התיווך לחמאס. דבר התנצלות פורסם לראשונה על ידי העיתונאי ברק רביד.
19:10: דובר חמאס בחו"ל טאהר א-נונו מסר לערוץ הקטארי "אל-ערבי" כי עד כה לא התקבל אצלם נוסח של התוכנית האמריקנית. עוד מסר הדובר: "לא היינו חלק ממשא ומתן בעניין התוכנית האמריקנית המוצעת כרגע". (שחר קליימן)
18:50: במקביל לפגישה - הפגנות בישראל ובעולם: מחאת הנשים ומשפחות חטופים מפגינות מחוץ לקונסוליה האמריקנית בתל אביב בקריאה: ״הנשיא טראמפ - עשה היסטוריה! סיים את המלחמה והחזר את כולם הביתה״. במקביל מתקיימות הפגנות בירושלים, ניו יורק ווושינגטון.
בין המשפחות: עינב צנגאוקר אמו של מתן, חנה כהן דודתה של ענבר הימן, גל גורן בנם של אבנר ומיה שנרצחו, כרמית פלטי קציר אחותו של אלעד שנרצח בשבי, ומשפחות נוספות.
18:23: טראמפ לכתבים בעת קבלת הפנים לנתניהו, במענה לשאלה "האם תהיה עסקה": "אני מאד בטוח"
18:21: טראמפ קיבל את פניו של נתניהו בכניסה לבית הלבן. כעת תחל פגישתם בחדר הסגלגל.

18:10: שיירת רה"מ הגיעה לבלייר האוס, בית הארחה הרשמי של הבית הלבן לקראת הפגישה עם טראמפ.
17:40: טראמפ משוחח עם אמיר קטאר לפני פגישתו עם נתניהו, כך לפי מקור המעורה בפרטים. במהלך סוף השבוע דווח על לחץ כבד של קטאר לשנות חלק מסעיפי תוכנית הנשיא.
17:30: נתניהו נחת בוושינגטון, עושה את דרכו לבית הלבן.
17:00: דוברת הבית הלבן קרוליין לווייט: ״הנשיא טראמפ עובד ללא הפסקה כדי לסיים את המלחמה בעזה ולהחזיר את כל החטופים. השליח המיוחד סטיב ויטקוף שלח תכנית מפורטת בת 21 נקודות לשני הצדדים, והנשיא מצפה ששני הצדדים יסכימו.
"הנשיא יודע ומאמין שזו התכנית הטובה ביותר שהצדדים יראו. הוא נפגש עם שותפים ערביים בניו יורק בשבוע שעבר כדי לשמוע אותם, וקיימנו גם שיחות ישירות ועקיפות עם חמאס. בסופו של דבר, כשמגיעים לעסקה טובה, שני הצדדים יוצאים קצת לא מרוצים. אבל אנחנו צריכים שהסכסוך הזה ייגמר״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו