"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי 15 שנה: כהונת מנכ״לית ועדת הבחירות המרכזית תגיע לסיומה
השופט סולברג שוקל להקים ועדת איתור למנכ"ל חדש לוועדה • הסיבה: מבקר המדינה טען שאי קביעת משך כהונת המנכ"ל - "חריג"
מנכ"לית ועדת הבחירות אורלי עדס הפורשת. צילום: אורן בן חקון

אחרי 15 שנה: כהונת מנכ״לית ועדת הבחירות המרכזית תגיע לסיומה

השופט סולברג שוקל להקים ועדת איתור למנכ"ל חדש לוועדה • הסיבה: מבקר המדינה טען שאי קביעת משך כהונת המנכ"ל - "חריג"

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, המשנה לנשיא בית המשפט העליון נעם סולברג, שוקל להקים ועדת איתור למנכ"ל חדש לוועדת הבחירות המרכזית, במקום עו"ד אורלי עדס (58). עדס מכהנת בתפקיד כבר 15 שנה - משנת 2010. קודמתה בתפקיד כיהנה במשך 22 שנה.

במאי האחרון המליץ מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, בדוח שפרסם, לקצוב את תקופה הכהונה של מנכ"לית הוועדה. ככל הנראה כוונתו של סולברג מגיעה בעקבות זאת. ל"ישראל היום" נודע כי סולברג מבקש להקים את ועדת האיתור למנכ"ל רק לאחר הבחירות הקרובות - כדי לאפשר תקופת חפיפה בין המנכ"לית הנוכחית למנכ"ל הבא. אם הבחירות הקרובות יתקיימו במועדן, באוקטובר 2026, ועדת האיתור צפויה לפעול בשנת 2027.

נזכיר כי דוח המבקר האחרון הצביע על כך שלא נקבע הסדר בעניין קציבת הכהונה של מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית, בניגוד למשרות בכירות אחרות בשירות המדינה. "הכהונה של מנכ"ל ועדת הבחירות, שאינה קצובה בזמן ואף אינה מושפעת מחילופי יו"ר הוועדה, היא חריגה וראויה לבחינה", כתב אנגלמן.

השופט נעם סולברג, צילום: אורן בן חקון

"השיקולים לקציבת תקופת הכהונה של עובדים בכירים בשירות המדינה - ריענון השורות, מתן שוויון הזדמנויות על בסיס מצוינות מקצועית, מניעת שחיקת מנהלים בכירים ומניעת ריכוז כוח בידי עובד בכיר לתקופה ממושכת - רלוונטיים גם לוועדת הבחירות המרכזית", הוסיף המבקר בדוח. עם זאת, מבקר המדינה הכיר בייחודיות של התפקיד ובחשיבות הניסיון המצטבר להצלחת הבחירות, והציע לקבוע תקופת חפיפה בין המנכ"ל היוצא לנכנס.

אתגר חסר תקדים

דובר ועדת הבחירות המרכזית, גיורא פורדס, מסר בתגובה: "בעקבות הערת מבקר המדינה, ובהתאם לחובתו על פי חוק, בוחן יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית את הסוגיה, אך זו טרם הוכרעה סופית. ועדה לאיתור מנכ"ל חדש לוועדה לא הוקמה. ככל שתוקם - תפורסם הודעה על כך".

עו"ד אורלי עדס, כאמור, היא מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית מאז 2010, לאחר שהחלה לעבוד בוועדה כעובדת זמנית ב־1988. תחת ניהולה התמודדת הוועדה עם חמש מערכות בחירות ברצף ב־2022-2019, כולל בתקופת מגפת הקורונה - אתגר חסר תקדים במערכת הפוליטית הישראלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...