מייסד "המטבח המרכזי העולמי" בעזה: "נוכל להגיש מיליון ארוחות ביום"

השף ומייסד הארגון, חוסה אנדרס, ביקר את צוות הארגון הפועל בשטח • אומר כי המטבחים פועלים ומבשלים אך דרושה גישה מיידית לאספקת מזון ונתיבים בטוחים כדי להרחיב את הסיוע

עזתים ממתינים למזון בעיר עזה . צילום: AP

השף חוסה אנדרס, מייסד ארגון הסיוע World Central Kitchen, הודיע כי הוא נמצא היום (חמישי) בעזה, שם פגש את צוות הארגון הפועל במקום.

לפי דברים שכתב בחשבון ה-X שלו, הצוותים עובדים באומץ רב, כשהם "מגישים תקווה מול כל כך הרבה כאב". אנדרס ציין כי המטבחים של הארגון מבשלים ופועלים, אך הדגיש שיש לעשות יותר למען המשפחות הרעבות.

לדבריו, הארגון ערוך להרחיב את פעילותו עד למיליון ארוחות ביום ברצועה - אם יתאפשר לו לקבל גישה מיידית לאספקת מזון ולנתיבי מעבר בטוחים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר