"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חוששים מעימות? ההחלטה שקיבל חמינאי - כדאי להימנע מ"סכנה קיומית" | דיווח
הנהגת איראן רואה בהסכם גרעין חדש עם ארה"ב כדרך היחידה להימנע מהסלמה ועימות צבאי שיסכן את משטר האייתולות • שלושה גורמים אמרו לרויטרס כי המנגנון הדתי הגיעו להסכמה על חידוש המו"מ • הממסד הפוליטי רואה זאת כדרך להימנע מסכנה קיומית לאחר ש"ראו את המחיר של עימות צבאי" • דיפלומט מערבי: ההנהגה פגיעה כמו שלא הייתה מעולם וכוח ההרתעה נפגם לאחר שישראל הכריעה את ארגוני הטרור
נתניהו, טראמפ וחמינאי . צילום: אורן בן חקון, אי.פי

חוששים מעימות? ההחלטה שקיבל חמינאי - כדאי להימנע מ"סכנה קיומית" | דיווח

הנהגת איראן רואה בהסכם גרעין חדש עם ארה"ב כדרך היחידה להימנע מהסלמה ועימות צבאי שיסכן את משטר האייתולות • שלושה גורמים אמרו לרויטרס כי המנגנון הדתי הגיעו להסכמה על חידוש המו"מ • הממסד הפוליטי רואה זאת כדרך להימנע מסכנה קיומית לאחר ש"ראו את המחיר של עימות צבאי" • דיפלומט מערבי: ההנהגה פגיעה כמו שלא הייתה מעולם וכוח ההרתעה נפגם לאחר שישראל הכריעה את ארגוני הטרור

רויטרסמערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הנהגת איראן רואה בהסכם גרעין חדש עם ארה״ב כדרך היחידה להימנע מהסלמה ועימות צבאי נוסף שיסכן את משטר האייתולות.כך מדווחת היום (חמישי) סוכנות הידיעות ״רויטרס״ מפי שלושה גורמים ברפובליקה האסלאמית.

"נשיא איראן לטאקר קארלסון%3A "ישראל ניסו לחסל אותי %2F%2F TCN

גורמים פנימיים אמרו לרויטרס שהמנהיג העליון עלי חמינאי והמנגנון הדתי הגיעו להסכמה על חידוש משא ומתן גרעיני עם ארה״ב, מתוך הבנה שהדבר חיוני להישרדות הרפובליקה האסלאמית. שלושה גורמים איראניים אמרו לרויטרס כי הממסד הפוליטי רואה כעת במשא ומתן עם ארה״ב כדרך היחידה להימנע מהסלמה נוספת ומסכנה קיומית. גורם פוליטי איראני אמר שההנהגה נוטה כעת לקראת שיחות כיוון שהם ״ראו את המחיר של עימות צבאי״.

לא רוצים לדבר?

הנשיא מסעוד פזשכיאן אמר ביום ראשון כי חידוש השיחות עם ארה״ב ״לא אומר שאנו מתכוונים להיכנע״, ותקף את המתנגדים לדיפלומטיה: ״אתם לא רוצים לדבר? מה אתם רוצים לעשות? האם אתם רוצים לחזור למלחמה?״

דברי הנשיא זכו לביקורת חריפה מהממסד הניצי. מפקד משמרות המהפכה עזיז ע׳אזנפרי הגיב בביקורת והזהיר כי ״מדיניות חוץ דורשת דיסקרטיות והצהרות פזיזות עלולות להביא לתוצאות חמורות״.

מסעוד פזשכיאן, צילום: אי.פי

עורך העיתון השמרני ״קיהאן״, שממונה על ידי המנהיג העליון עלי חמינאי, תקף את עמדת הנשיא והוסיף שהוא מקווה שדברי פזשכיאן היו רק ״פליטת פה״. ״חלק מהאחראים שלנו נפלו למלכודת מזויפת של 'או משא ומתן או מלחמה'״, כתב, ״למרות שאמריקה וישראל הובסו ועכשיו הם מתחננים למשא ומתן״.

סוכנות הידיעות ״תסנים״, המזוהה עם משמרות המהפכה, תקפה גם היא את הנשיא וטענה כי ״כשהאויב שומע את הדברים האלה, איזו החלטה הוא מקבל ואיזה דימוי נוצר לו על איראן? ברור שרק דימוי של חולשה איראנית״. הסוכנות הוסיפה: ״להציג תמונה כה חלשה ונואשת של עצמנו שאין לנו דרך מלבד שיחות - האם זה יגרום לאויב לנהל איתנו משא ומתן ובנוסף לתת ויתורים?״

40 שנה של מדיניות כושלת

דיפלומט מערבי בכיר אמר כי ההנהגה האיראנית פגיעה כמו שלא הייתה מעולם, וכל התרסה היא הימור שעלול להתברר כטעות בזמן של תסיסה פנימית גוברת, וכי כוח ההרתעה שלהם נפגם לאחר שישראל הכריעה את ארגוני הטרור שנתמכו על ידם ברחבי המזרח התיכון.

עלי חמינאי, צילום: רויטרס

בקרב האיראנים הרגילים, העייפות מהמלחמה והבידוד הבינלאומי עמוקה. הפסקות חשמל יומיות פוגעות בערים ברחבי המדינה והמאגרים ירדו לשפל שיא. עלירזא, סוחר רהיטים בן 43 מטהרן, אמר שהוא שוקל לכווץ את העסק ולהעביר את משפחתו מחוץ לבירה מחשש לתקיפה נוספת: ״זה התוצאה של 40 שנה של מדיניות כושלת. אנחנו מדינה עשירה במשאבים ועדיין לאנשים אין מים וחשמל. הלקוחות שלי אין להם כסף. העסק שלי קורס״.

לפחות 20 איראנים שרויטרס ראיינה הדהדו את דבריו - שלמרות שרוב האיראנים לא רוצים מלחמה נוספת, הם מאבדים אמון ביכולת הממסד לשלוט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...