הרצוג בלטביה: "אביתר ורום מתחננים על חייהם, שוחחתי עם נשיאת הצלב האדום"

נשיא המדינה נפגש עם נשיא לטביה והציג את תמונותיהם של אביתר דוד ורום ברסלבסקי מתוך הסרטונים שפורסמו • "חידשנו והוספנו אספקה של מים וחשמל בעזה, אבל ההאשמות המופרכות נגד ישראל מתעלמות מחמישים החטופים", אמר • עוד ציין כי ישראל עומדת לצד אוקראינה ו"תומכת בשלמותה הטריטוריאלית"

הרצוג עם נשיא לטביה אדגארס רינקביצ׳ס. צילום: חיים צח/לע״מ

"אביתר דוד ורום ברסלבסקי מתחננים על חייהם כמו יתר החטופים, שעוברים גיהנום נורא, ברעב נורא, בהרעבה מכוונת", כך אמר היום (שלישי) נציג המדינה יצחק הרצוג לאחר פגישה עם נשיא לטביה אדגארס רינקביצ׳ס בארמון הנשיא בריגה. 

במהלך מסיבת העיתונאים הציג את תמונות שני החטופים מתוך התיעודים שפרסם חמאס והג'יהאד האסלאמי. "אתם רואים את היד השמנה ועבת הבשר של החוטף, ואתם רואים איך נראה אביתר דוד - עצמותיו גלויות, נדבקות לעור מרעב נורא", אמר.

הרצוג עם תמונתו של אביתר דוד בלטביה,

לדבריו, "מדינת ישראל תמיד האמינה בשלום, העם בישראל רוצה שלום. אנחנו רוצים להרחיב את מעגל השלום. עם כל האזור, וכמובן עם שכנינו הפלשתינים. אבל אנחנו נלחמים כבר שנתיים בטרור נוראי, כדי להחזיר את החטופים שלנו הביתה. אנחנו כואבים על כל פגיעה בחפים מפשע, אנחנו משקיעים מאמצים עצומים בנושא ההומניטרי. תוך עמידה בחוק הבינלאומי. בעשרה ימים האחרונים עשרים ושלושה אלף טון של אספקה הומניטרית. רק ביממה האחרונה, למעלה משלוש מאות משאיות נכנסו, ועוד מאה עשרים הנחתות שהביאו קרוב לשלושים טון של סיוע הומניטרי ממדינות שונות", אמר והזמין את המדינות הבלטיות להצטרף.

"חידשנו והוספנו אספקה של מים וחשמל בעזה ודברים שונים, אבל ההאשמות המופרכות והשקריות נגד ישראל מתעלמות מהעובדה שחמאס מחזיק חמישים חטופים ישראלים", הוסיף וקרא לקהילה הבינלאומית ולעולם "לנקוט עמדה ברורה ונחרצת" כדי להחזיר את כל החטופים הביתה. "אתמול שוחחתי עם נשיאת הצלב האדום הבינלאומי, בבקשה ובתחינה שיעשו הכל כדי לספק מזון ותרופות לחטופים שלנו. אנחנו לא ננוח ולא נשקוט עד שנחזיר את כולם הביתה".

הרצוג עם תמונתו של רום ברסלבסקי בלטביה,

עוד התייחס לאיום האיראני שממשיך, לדבריו, "לערער את היציבות, לא רק באזור שלנו - כפי שהוכיחה פגיעת הטיל בבית של סגן-השגריר של לטביה בישראל - אלא בעולם כולו". הוא הוסיף: "משטר האייתולות באיראן הוא איום גלובלי! הוא ספק של טרור עולמי. אנחנו רואים את זה באירופה, אנחנו רואים את זה באוקראינה. זה מוכח - היום, איראן היא האויב של הדמוקרטיה, השלום והחירות. מול משטרים רצחניים וארגוני טרור - חייבים לעמוד נחושים. להילחם כדי שהאור יגבר על החושך".

לסיום התייחס למלחמת רוסיה-אוקראינה: "מדינת ישראל תומכת בשלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה, וגאה לסייע לעם האוקראיני בשלל תחומים - ולעמוד לצדו בשעתו הקשה", אמר. "ביקוריו האחרונים של שר החוץ הישראלי - כאן ובאוקראינה - מצביעים על המדיניות שלנו בעניין הזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר