לראשונה - פסגה מדינית ביו״ש: ראש הממשלה נתניהו פגש הערב (שני) בשילה את יו״ר בית הנבחרים של ארה״ב מייק ג׳ונסון.
ביו״ש מעולם לא התקיימה פגישה מדינית ברמה כה גבוהה. עד שלהי כהונתו הראשונה של טראמפ ב-2020, בכירים אמריקנים נמנעו כליל מלהגיע לאזור על מנת שלא יתפרש כאילו ארה״ב מכירה בזיקת ישראל לאזורים אלה. היום האדם השלישי בחשיבותו בהיררכיה האמריקנית פגש כאמור בישוב שילה שבלב חבל בנימין את ראש ממשלת ישראל.
הפגישה התקיימה לאחר ביקורו של ג'ונסון, לראשונה אי פעם, בשומרון. ל"ישראל היום" נודע כי מייק ג'ונסון נועד היום בעיר אריאל עם מועצת יש"ע - גוף ההנהגה הרשמי של המתיישבים הישראלים ביהודה ושומרון.
מייק ג׳ונסון הכריז: נעביר סיוע לישראל - וזכה למחיאות כפיים (ארכיון)
ביקורו של ג'ונסון באריאל קיבל את אישור הבית הלבן ומחלקת המדינה ונשמר בסוד עקב הרגישות הביטחונית. באירוע ההיסטורי השתתפו כל ראשי הרשויות הרשויות ביו"ש וכן שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו