"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מנכל קרן הסיוע GHF מאשים: האו"ם מונע את פיתרון המשבר ההומניטארי

מנכ"ל קרן הסיוע לעזה טוען כי אילו היה האו"ם מוכן לעבוד יחד - בעיית המזון בעזה כבר הייתה נפתרת • במסגרת מסיבת עיתונאים, סיפר על הצלחת הקרן ברצועה בעוד שגורמים מהאו"ם מוסיפים לסרב לעבוד במשותף או שפשוט מתעלמים

,עודכן
0השמעה
עזתים ברצועה עם הסיוע ההומניטרי של GHF. צילום: אי.אף.פי

מנכ"ל קרן הסיוע לעזה GHF ג'ון אקרי אומר כיבאמצעות שיתוף פעולה עם האו"ם אפשר לפתור את בעיית המזון ברצועת עזה, והמשבר ההומניטרי בתוך ימים.במסיבת עיתונאים אמר אקרי כי הוא לא מבין אתהפניית העורף של האו"ם המונעת למעשה את פתרון המשבר ההומניטרי. הוא הבטיח כי שיתוף פעולה כזה יוכל להביא לפתרון הבעיות המרכזיות של חלוקת המזון ברצועה: ראשית, באבטוח השיירות בדרך אל מחסני האום וארגוני הסיוע האחרים, שנית בפיזור לנקודות ומרכזי חלוקה בכל הרצועה ושלישית בחלוקה ישירה למשפחות הנזקקות.

אקרי הציע את עזרת ארגונו להקים את נקודות החלוקה החדשות בצפון ומרכז הרצועה, שם דווח על בעיית המחסור במזון, ואמר כי נכון להיום חלק ניכר מהאספקה המגיעה לרצועה נבזז על ידי האוכלוסיה או על ידי חמאס וארגונים אחרים ולכן נמשך המשבר.

לדבריו, הצורך ההומניטרי ברצועת עזה הוא הגדול ביותר שבו נתקל במהלך נסיונו העשיר באזורי מלחמה ואזורים מוכי אסונות בעולם.

הקרן GHF פנתה לאו"ם פעמים רבות, הן במפגשים עם בכירי ארגוני הסיוע של האו"ם והן בפניות ישירות למזכ"ל גוטרש, כדי להביא לשיתוף פעולה בחלוקת הסיוע לתושבי הרצועה, אך בכל הפעמים נתקלה בסירוב או בהתעלמות.

הקרן חילקה עד כה בארבעת מרכזי הסיוע שלה יותר מ-105 מליון מנות מזון, הגם שהחלוקה שם לא מתנהלת לפי רישום אלא לכל מי שמגיע אל המרכזים בלי אבחנה. "יצרנו כיסים של יציבות באזור של אי-יציבות כרונית" אמר אקרי במסיבת העיתונאים.

הוא פנה שוב בתחינה לראשי האו"ם לשלב זרועות ולארגן מתווה להכנסת וחלוקת מזון ואספקה מסודרים יותר כדי להגיע לכל אוכלוסיית הנזקקים.

כשנשאל אם אפשר לשוב למתווה החלוקה הישן שהיה עד לתום הפסקת האש בתחילת השנה אמר כי המתווה הזה פשט את הרגל, שכן כמעט כל האספקה שנכנסה דרכו נלקחה על ידי חמאס וארגונים אחרים.

לדבריו, הקרן הוקמה לא כדי לתפוס צד במלחמה אלא כדי לספק אוכל לאוכלוסייה הנמצאת במשבר הומניטרי והעובדה שהאו"ם מסרב לשת"פ פוגעת מאוד במאמץ הזה.

חלוקת מזון של ארגון GHF לתושבי רצועת עזה,צילום: ארגון GHF

בישראל היום פרסמנו כי האו"ם התבקש על ידי ישראל להצטרף להקמת מרכזי החלוקה החדשים שבהם פועלת כעת GHF, אך סירב - בין השאר כי לא הסכים לבדיקה בטחונית של עובדי המרכזים הללו. ישראל דרשה את הבדיקה לאחר שהתברר כי עובדים רבים של האו"ם היו מחבלי חמאס והשתתפו בטבח 7.10.

יתרה מכך, במהלך הכנסת משאיות האספקה אל רצועת עזה, סירב האו"ם להודות כי רוב האספקה נבזזת על ידי חמאס, ולא ביקש שינוי בדרכי הכנסת האספקה או פתרונות אחרים. לאחר הקמת GHF האו"ם ניסה להכשיל בכל דרך אפשרית את פעילותה, אף שהיא הייתה היחידה שהצליחה לספק מזון לאוכלוסייה במרכז ובדרום הרצועה. בין השאר מסרו בכירי ארגוני הסיוע של האו"ם ידיעות מסולפות על הרג מבקשי מזון והצביעו על ישראל כאשמה הבלעדית בכך. בישראל היום פרסמנו כיבתקריות שארעו בדרך למרכזי האספקה, היו מעורבים מחבלי חמאס שירו במבקשי המזון או יצרו כאוס ומהומות כדי למנוע הגעתם למרכזים.

בנוסף, סגר האו"ם כמה ממרכזי חלוקת המזון במרכז וצפון הרצועה, לפי דרישת חמאס, ובשל בזיזת המשאיות, ובכך החריף את המשבר ההומניטרי.

הקריאה הנואשת של אקרי לשיתוף פעולה עם האו"ם צפוי שתיתקל שוב בסירוב, שכן קרן GHF מתואמת עם ישראל ופועלת בחסותה והנהגת האו"ם כעת, מסרבת לעשות כן, גם במחיר רעב וחיי אדם של תושבי הרצועה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר