"ציניות מעוותת": חמאס ממשיך לפרסם תמונות של ילדים שחלו במחלות גנטיות כחלק מ"קמפיין הרעב"

בימים האחרונים, מתפרסמות ברשתות החברתיות תמונות של עבדול קאדר אל-פיומי בן ה-14, בהדהוד חמאס, בטענה כי מצבו של עבדול נגרם בעקבות הרעב בעזה • אולם, מבדיקה שנערכה במערכת הביטחון עולה כי עבדול למעשה טופל בישראל בשנת 2018 בעקבות מחלה גנטית במערכת העצבים

עבדול קאדר אל-פיומי ואביו. צילום: ללא קרדיט

מתאם פעולות הממשלה בשטחים, מפרסם היום (חמישי) באמצעות עמוד ה-X בשפה האנגלית לקהילה הבינלאומית, מקרה נוסף בו חמאס מבצע שימוש בתמונות של ילדים חולים במחלות גנטיות כדי לקדם את נרטיב ה"רעב" ולהאשים את ישראל.

מסמכים המפרטים את הרקע הרפואי, צילום: .

בימים האחרונים, מתפרסמות ברשתות החברתיות תמונות של עבדול קאדר אל-פיומי בן ה-14, בהדהוד חמאס, בטענה כי מצבו של עבדול נגרם בעקבות הרעב בעזה. אולם, מבדיקה שנערכה במערכת הביטחון עולה כי עבדול למעשה טופל בישראל בשנת 2018 בעקבות מחלה גנטית במערכת העצבים.

180 חולים ומלווים עברו למדינות האיחוד האירופי וירדן, צילום: דוברות מתפ"ש

עבדול היה אחד ממאות ילדים עזתים שסבלו ממחלות דומות שטופלו בישראל לפני שחמאס הרס את מעבר ארז ב-7 באוקטובר. ובכל זאת, ישראל ממשיכה לתאם פינויים רפואיים של תושבים עזתים למדינות שלישיות דרך מעבר כרם שלום. רק אתמול, 180 חולים ומלווים הועברו להמשך טיפול רפואי במדינות באיחוד האירופי ובירדן.

ילדים חולים בדרכם לאירופה, צילום: דוברות מתפ"ש

בפרסום של מתאם פעולות הממשלה בשטחים נכתב: "חמאס ממשיך לנצל את תושבי עזה בציניות למען האג'נדה המעוותת שלו, וחלק מהתקשורת הבינלאומית קונה את זה".

ה"ניו יורק טיימס" פרסם שלשום (שלישי) הבהרה לכתבה שפורסמה תחת הכותרת "צעירים, מבוגרים וחולים מורעבים למוות" בחמישי שעבר על המצב ההומניטרי ברצועת עזה, בה הופיעה תמונה של ילד רזה בן שנה וחצי בזרועות אמו. בהבהרה נכתב כי לאחר פרסום הכתבה נודע לעיתון מרופאו של הילד כי הוא סובל ממחלות רקע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר