כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום": הסיוע המרוקאי לעזה הגיע היום (חמישי) לרצועה. שלושת מטוסי הסיוע הראשונים הגיעו לישראל ובהמשך ייכנס גם הסיוע לעזה.
משרד החוץ המרוקאי אישר הבוקר כי מלך מרוקו מוחמד השישי הנחה לשלוח אספקה הומניטרית ודחופה לפלשתינים, ובמיוחד לתושבי רצועת עזה. לפי משרד החוץ המרוקאי, האספקה הזו כוללת כ-180 טונות, לרבות מזון בסיסי, חלב ומוצרים לילדים. כמו כן נשלחו תרופות וציוד כירוגי, ושמיכות, אוהלים מוכנים ועוד. עוד נמסר כי האספקה נשלחה ב"מסלול מיוחד" שתאפשר את מסירתה בצורה ישירה.
עובדי מסוף המטענים של ממן פרקו הבוקר בנתב"ג את מטוסי תובלה של חיל האוויר המלכותי המרוקאי ועליהם 176 טון של סיוע הומניטרי לרצועת עזה. זהו משלוח הסיוע השני במספרו; ביוני האחרון נחתו שני מטוסים ובהם 40 טון ציוד רפואי ובשבוע הבא צפויים לנחות בישראל שני מטוסים נוספים עם כ-40 טון סיוע.
אמש, פורסם ב"ישראל היום" כי מוחמד השישי מלך מרוקו פנה לראש ממשלת נתניהו בבקשה לאפשר סיוע הומניטרי ממרוקו לעזה. במרוקו ביקשו להנחית מטוסים עם סיוע הומניטרי (בעיקר מזון) בנתב״ג ומשם לשנע את הסיוע על גבי משאיות לכרם שלום. במל"ל בחנו את הדברים ואישרו את הסיוע.
לפני יותר משנה, סיפקה מרוקו סיוע הומניטרי לעזה. נציג מרוקו בישראל איברהים ביוד אמר אז בשיחה בלעדית עם "ישראל היום" כי הסיוע שממשלתו העבירה לעזה, "נועד להביא שלום לאזור. המטען כלל בעיקר אוכל ובעיקר לילדים. משקלו הכולל כ-41 טונות והוא הובא בארבעה מטוסים שהגיעו בטיסה ישירה ממרוקו ונחתו בנמל התעופה בן גוריון. משם הסיוע נלקח במשאיות למעבר כרם שלום והוכנס לרצועה באמצעות הצלב האדום המקומי".

