נתניהו: "לא נאפשר למשטר לרדת דרומית לדמשק, נשיג שלום מתוך עוצמה" | צפו

ראש הממשלה אמר את הדברים בהצהרה מיוחדת בה עדכן על המתרחש בסוריה ועל פעילות כוחות צה''ל באזור • "הפסקת האש הושגה לא מתוך בקשות ותחנונים", הוא ציין וסיפר על המפגש המרגש עם מנהיג הדרוזים בישראל, השייח' מוואפיק טריף

רה"מ על המצב בסוריה: "פעלנו, ונמשיך לפעול לפי הצורך"\ דוברות רה"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו עדכן היום (חמישי) על המתרחש בסוריה בהתייחס לתקיפות הישראליות שאירעו עד כה באזור א-סוויידא שבדרום-מערב המדינה.

"אנחנו קבענו מדיניות ברורה: פירוז המרחב דרומית לדמשק, מהגולן ועד אזור הר הדרוזים, זה קו אחד. הקו השני - שמירה על האחים של האחים שלנו, הדרוזים בהר הדרוזים. שני הדברים האלה הופרו על ידי המשטר בדמשק. הוא שלח צבא דרומית לדמשק, לתוך האזור שצריך להיות מפורז, והוא התחיל לטבוח בדרוזים. את זה לא יכולנו לקבל בשום צורה", אמר בתחילת דבריו נתניהו.

"לא יכולנו לקבל את הטבח בדרוזים בשום צורה". לוחמי המשטר הסורי בתוך העיר סווידא, צילום: רויטרס



בהמשך הוסיף: "לכן הנחיתי את צה"ל לפעול - ולפעול בעוצמה. חיל האוויר תקף גם את כנופיות הרצח, וגם את הרק"ם. הוספתי יעד גם לתקוף בדמשק את משרד הביטחון. כתוצאה מהפעילות העצימה הזאת השתררה הפסקת אש, והכוחות הסורים נסוגו חזרה לדמשק. זה חשוב. זו הפסקת אש שהושגה מתוך עוצמה. לא מתוך בקשות, לא מתוך תחנונים - מתוך עוצמה. אנחנו משיגים שלום מתוך עוצמה, שקט מתוך עוצמה, ביטחון מתוך עוצמה - בשבע חזיתות".

על המשך פעילות כוחות צה''ל ברמה האסטרטגית, ציין: "זו גם תהיה המשך המדיניות שלנו - לא נאפשר לכוחות צבא לרדת דרומית לדמשק, לא נאפשר לפגוע בדרוזים בג'בל דרוז". לאחר מכן, התייחס לפגישתו עם השייח' מוואפיק טריף, מנהיג הדרוזים בישראל: "הוא אמר לי את הדבר הבא: 'בזמן השואה, כשטבחו בכם, אתם, היהודים, קראתם לעזרה, ואף אחד לא בא. היום טובחים בנו, הדרוזים, ואנחנו קוראים לעזרה של מדינת ישראל'. ואני אמרתי - הוא צודק. פעלנו, ונמשיך לפעול לפי הצורך״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר