כ"ץ במסר תקיף לא-שרע: "נעלה את רף התגובות אם לא תניחו לדרוזים"

"צה"ל ימשיך לתקוף כוחות משטר עד לנסיגתם מהמרחב, ישראל לא תפקיר את הדרוזים בסוריה", נכתב בהודעת שר הביטחון • אמש, תקף צה"ל מטרות של צבא סוריה על מנת למנוע את התקדמותו לא-סווידא • במקביל, נתניהו יצא מהדיון במשפטו יחד עם מזכירו הצבאי לצורך התייעצות בנוגע למצב בסוריה

א-שרע, ישראל כ"ץ

שר הביטחון ישראל כ"ץ שלח הבוקר (רביעי) מסר תקיף למשטר הסורי ולנשיא אחמד א-שרע העומד בראשו: "המשטר הסורי חייב להניח לדרוזים בסווידא ולהסיג את כוחותיו לאחור. כפי שהבהרנו והזהרנו - ישראל לא תפקיר את הדרוזים בסוריה ותכפה את מדיניות הפירוז עליה החלטנו. צה"ל ימשיך לתקוף כוחות משטר עד לנסיגתם מהמרחב - וגם יעלה בקרוב את רף התגובות מול המשטר אם המסר לא יובן". 

במקביל, בתחילת הדיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב, נתניהו קיבל מעטפה ופנה לשופטים: "כבודכם, המזכיר הצבאי שלי פה. הוא לא בא באופן תדיר, הוא לא בא בכלל. אני חייב לראות אותו". נתניהו יצא מהדיון לטובת התייעצויות על המצב הביטחוני בסוריה.

גזיזת שפמים של נכבד העדה הדרוזית על ידי חיילי המשטר בסוריה || רשתות ערביות

אמש דווח כי טורים גדולים של כוחות ממשלת דמשק נצפו נכנסו לשטחה של העיר א-סווידא, בירת מחוז הר הדרוזים והריכוז הגדול ביותר של בני המיעוט הדרוזי במדינה, זאת לאחר כמה ימים של עימותים בין מיליציות דרוזיות לכוחות הנאמנים למשטר.

בשכונות שנכנסו אליהן כוחות משרד ההגנה והביטחון הפנימי שוררת אנרכיה, עם ביזות ושריפות של רכוש וחנויות. במקביל מתרחשת בריחה המונית של תושבים מהעיר, כך לפי מקורות האתר. בסרטונים שהועלו לרשתות החברתיות נראית התעללות של לוחמי המשטר באנשי מיליציה דרוזית שנפלו בשבי. 

לוחמי המשטר הסורי בתוך העיר סווידא, צילום: רויטרס

במקביל תקפה ישראל בדרום סוריה. על פי הדיווחים, התקיפה נועדה למנוע את התקדמות כוחות המשטר. נתניהו הרמטכ"ל ושר הביטחון ערכו התייעצות טלפונית ביחס להתרחשויות האחרונות בסוריה עם המתקפות על הדרוזים. 

תקיפות צה"ל בדרום סוריה אמש || דובר צה"ל

נתניהו וכ"ץ הבהירו כי ישראל פועלת "כדי למנוע מהמשטר הסורי לפגוע בהם, ולהבטיח את פירוז המרחב הצמוד לגבולנו מול סוריה". גורם ביטחוני מסר כי: "מדובר בהיקף תקיפות גבוה במיוחד נגד כוחות המשטר בהר הדרוזים. מדינת ישראל רואה בזה מבחן למימוש מדיניותה לפירוז דרום סוריה והמחויבות לדרוזים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר