"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מקור סורי: בכירים ישראלים וסורים ייפגשו באזרבייג'ן

סוכנות הידיעות הצרפתית דיווחה מפי גורם דיפלומטי בדמשק כי בכירים סורים וישראליים ייפגשו בבאקו • העיר אירחה בעבר שיחות בין ישראל לטורקיה במדינה למנוע עימות בין המדינות בשמי סוריה • העיתון הסורי ״אל ווטן״: "מטרת הפגישות היא לחדש את המחויבות להסכם הפרדת הכוחות, נורמליזציה אינה על הפרק

,עודכן
0השמעה
נשיא סוריה אל-ג'ולאני. צילום: אי.אף.פי

נציג סורי ונציג ישראלי אמורים להיפגש היום (שבת) בבאקו, במקביל לביקורו של הנשיא אחמד א-שראע באזרבייג’ן, כך מסר מקור דיפלומטי בדמשק המעורה בפרטים לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP.

“תתקיים פגישה בין נציג סורי לנציג ישראלי בזמן הביקור של א-שרע בבאקו״, הוסיף המקור והבהיר כי א-שרע עצמו לא ישתתף בפגישה. לדבריו הדיונים יתמקדו בנוכחות הצבאית של ישראל בדרום סוריה.

נשיא סוריה אחמד א-שרע באזרבייג׳ן ופגישתו עם הנשיא האזרי אילהם אלייב,צילום: AP

באקו אירחה בעבר את השיחות בין ישראל לטורקיה לגבי מנגנון שימנע עימות בין המדינות בשמי סוריה בעקבות הפלת משטר אסד ועליית א-שרע המקורב לאנקרה. בשבועות האחרונים התגברו הדיווחים על התקדמות בשיחות בין סוריה וישראל על הסכם שלום אפשרי בין המדינות, כאשר בתחילת החודש הקודם הודה ראש המל״ל צחי הנגבי כי בין המדינות מתקיימים מגעים ישירים.

במהלך ביקורו של א-שרע בבאקו ופגישתו עם הנשיא האזרי אילהם אלייב. נחתם הסכם עם חברת הגז הלאומית של אזרבייג׳ן על חיזוק קשרי האנרגיה בין המדינות.

במקביל לדיווח של סוכנות הידיעות הצרפתית, העיתון הסורי ״אל ווטן״ מדווח כי מטרת הפגישות היא לחדש את המחויבות להסכם הפרדת הכוחות מ-1974 וכי ״נורמליזציה אינה על הפרק״. הדיווח מוסיף כי ההצהרות הרשמיות מסוריה היא שהשיח על הסכם שלום ״מוקדם מידי״, ומטרת המאמצים היא הרגעת המצב.

לפי העיתון, אזרבייג׳ן נבחרה בשל היות ״פלטפורמה דיפלומטית גמישה״ המשלבת יחסים חזקים עם ישראל ותיאום מדיני עם טורקיה, מה שהופך אותה לזירה אפשרית להבנות עקיפות.

לצד זאת, בעיתון הודגש כי נשיא סוריה א-שרע עצמו לא השתתף בפגישות כלשהן עם משלחת ישראלית בשום רמה. עם זאת, צוין כי "סוריה שואפת לחייב את ישראל לעצור את ההתקפות החוזרות ונישנות שלה בדרום סוריה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר