שנאת יהודים נוסח טיקטוק

"האנטישמיות מתגברת בשל תעמולת השנאה הרעילה ברשתות החברתיות" אמר רה"מ • "ג׳נוסייד", "מחנות ריכוז", "הרעבה", "פשעי מלחמה", ושאר עלילות דם מופצות נגד ישראל באינסטגרם בשאר הרשתות • זהו רק קצה הקרחון שישראל והעם היהודי מתמודדים איתו • זו הדרך להתמודד עם הדור הבא של האנטישמיות

נתניהו וטראמפ בביקור רה"מ בבית הלבן. צילום: מתוך חשבון ה-X של הבית הלבן

עם תום ביקורו השבוע בבירת ארה"ב, סימן אמש ראש הממשלה נתניהו את המאבק הבא אחרי איראן. "האנטישמיות מתגברת בשל תעמולת השנאה הרעילה ברשתות החברתיות בראש ובראשונה. והיא מאורגנת. היא ממומנת, ואנחנו נילחם בה בדיוק כפי שנלחמנו בחזיתות אחרות".

רה"מ נתניהו והשר דרמר נפגשים עם שליח טראמפ ויטקוף//איתי בית-און/ לע״מ

כך אמר נתניהו אמש נתניהו אמש, בטקס זיכרון שנערך בשגרירות ישראל בוושינגטון לזוג העובדים שנרצח לא הרחק מכאן לפני 50 ימים, ירון לישנסקי ושרה מילגרם. היו לנתניהו אמירות נוספות ברוח זו לאורך שבוע הביקור בוושינגטון.

אליאס רודריגז, הצעיר ממוצא פורטוריקני שהרג את השניים כאן בבירת ארה"ב, מתחת למטה האף.בי.איי. הוא תוצר קלאסי של ההסתה האנטי יהודית המשתוללת ברשתות. ואולם היא לא נעצרת בהן. ישנו הדהוד בתקשורת המסורתית ומגובה בתוצרים פסאודו אקדמיים ובדוחות כאילו עובדתיים של האו"ם.

בני הזוג ירון לישינסקי ושרה מילגרם שנרצחו בפיגוע, צילום: AFP

רודריגז משתייך לצד הווֹקי, או השמאלי קיצוני, של המנעד. הוא לקח את כל ההבלים ששמע וקרא, ותרגם אותם לכדורי אקדח. את כלי הנשק הקטלני קנה ברישיון בשיקגו. את המידע על האירוע של הוועד היהודי אמריקני (AJC) גילה גם כן ברשתות. עם סיום המפגש שנקרא "דיפלומטים צעירים", ירה בזוג המקסים.

כל הידוע הוא לא נשלח בידי אף ישות מדינתית אחרת, אם כי אין ודאות משום שאינו משתף פעולה עם החוקרים. אבל מה שבטוח הכדורים לא נורים רק מצד השמאל הקיצוני. הפיגוע הקשה ביותר בו נרצחו 11 יהודים ב-2018 הוצא לפועל על ידי צעיר ניאו נאצי.

או ממש לאחרונה, אושיית הרשת הבדלנית טאקר קרלסון, ערך ראיון מכבס עם נשיא איראן, מסעוד פזכיאן. הדבר משול לכך שמיד אחרי מלחמת העולם השנייה, רשת CBS הייתה מעניקה במה ליוזף גבלס.

נשיא איראן בראיון לטאקר קרלסון, צילום: צילום מסך

זה לא קרה אז אבל זה כן קורה כיום. וזהו רק קצה הקרחון שישראל והעם היהודי מתמודדים איתו. ורק הם. בזמן שנתניהו ספד לזוג המקסים שנפל על משמרתו, רמקולים ענקיים של שונאי ישראל הוצבו מול השגרירות וכרזו את אותן סיסמאות שכובשות את X, טיקטוק, אינסטגרם ושאר הרשתות, אודות "ג׳נוסייד", "מחנות ריכוז", "הרעבה", "פשעי מלחמה", ושאר עלילות דם שמופצות נגד ישראל. ורק נגדה.

ליד שגרירות סודן למשל, מרחק עשר דקות בלבד מהנציגות הישראלית, לא נערכות הפגנות טורדניות וכפייתיות דומות. בסודן מיליונים נעקרו מבתיהם וסובלים חרפת רעב, ועשרות אלפים נרצחו בגלל מלחמה חסרת פשר. אבל אם היהודים לא מעורבים זה פשוט לא מעניין. לכן מה שאינו יהודי אינו מושא להתקפות. הפלגים בסודן יכולים להמשיך להרוג אחד את השני בשקט. לתקשורת העולמית ולצייצני הרשתות לא אכפת.

כך שרק נציגי ישראל, כאן ובכל העולם, מקבלים יחס כזה. ורק התפוצות היהודיות, כאן בארה"ב וביתר מדינות המערב, נאלצות לחיות תחת שמיכת אבטחה הדוקה. וזה לא מקרי. יש יד מכוונת ומממנת. איראן וקטאר בוודאות תורמות את תרומתן הכלכלית והטכנולוגית למסע הרדיפה הזה. כנראה שגם גורמים אחרים. ואולם חשיפת זהותם ודרכי הפעולה שלהם, היא בדיוק מה שיצטרך להתברר כאשר ישראל תתחיל במאבק. וזה עומד להיות מאבק קיומי.

כי בלי לגיטימציה מערבית, ובעיקר אמריקנית, אנחנו נמצא את עצמנו בבעיה קשה. לכן זו חייבת להיות המלחמה הבאה. והתחנה הראשונה שלה צריכה להיות טיקטוק. הנשיא טראמפ אמור בימים הקרובים להודיע מה יהיה עתיד הרשת שמוחזקת בידי ממשלת סין, ומהווה נשא אנטישמי ראשון מעלה. בטרם יקבל החלטה, נציגי ישראל שנמצאים כאן בטקס לזכר שניים מחבריהם, צריכים לבקש ממנו את סילוק האלגוריתם המטפח שנאת ישראל בטיקטוק כאחד מתנאי הרכישה של הרשת.

טראמפ, ייאמר לזכותו, כבר מנהל מלחמת חורמה נגד האנטישמיות הפושה במדינתו. יש להניח שכמו בנושאים רבים אחרים איתם הגיע השבוע להסכמות עם נתניהו, הוא ייעתר גם לפנייה הזו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר