שר החוץ גדעון סער קיים היום (רביעי) פגישות בטאלין, בירת אסטוניה עם ראש ממשלת אסטוניה קריסטן מיכל ועם שר החוץ של אסטוניה מרגוס צחקנה. בפגישות הודיע שר החוץ גדעון סער לראש הממשלה ולשר החוץ כי כי החליט על פתיחה של שגרירות ישראלית ראשונה באסטוניה.
אסטוניה היא חברה מלאה באיחוד האירופי, בנאט״ו ובארגונים בין לאומיים נוספים, והיא אחת המדינות המובילות בעולם בתחום ההיי-טק. אסטוניה נחשבת חלוצה עולמית בתחום הממשל הדיגיטלי.
במהלך מסיבת העיתונאים אמר סער: ״זו זכות עבורי להיות היום באסטוניה. הידידות בין המדינות שלנו נשענת על אתגרים וערכים משותפים. שתינו אומות של דמוקרטיה וחדשנות. ישראל היא ‘אומת הסטארט-אפ’. ואסטוניה מובילה עולמית ב’ממשל הדיגיטלי׳. אנו מעריכים מאוד את הישגיה של אסטוניה בתחום הדיגיטלי - במיוחד במגזר הציבורי. הגישה של אסטוניה מודרנית ויעילה. היא מצמצמת את הביורוקרטיה ומקלה על האזרח הפשוט. ביקרתי כאן ב-2017 וראיתי זאת במו עיניי.
"אנו מצפים לחיזוק היחסים עם אסטוניה. זו הסיבה שהחלטתי לפתוח שגרירות ישראלית בטאלין, אסטוניה, בקרוב. זהו ביטוי לשיתוף הפעולה והידידות המתמשכים שלנו, ונעשה זאת בקרוב. מהלך חשוב זה יתרום לשותפות הכלכלית בינינו, יסייע בהתמודדות עם אתגרים משותפים, ויקדם את יחסינו לשיאים חדשים״.
בדבריו התייחס סער גם לאיום האיראני: ״איראן הודיעה היום על השהיית שיתוף הפעולה עם הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית. הקהילה הבין-לאומית חייבת לפעול עכשיו מול האיום הגרעיני של איראן. דיברתי היום עם חברי שר החוץ הגרמני, ואמרתי לו שזה הזמן שמדינות ה-E3 - גרמניה, צרפת ובריטניה - יפעילו את מנגנון ה’סנאפבק’ נגד איראן. המלחמה הזו אינה רק מלחמתה של ישראל. זו מלחמה עולמית בין העולם החופשי לציר הטרור של איראן״.
סער התייחס גם למצב עסקת החטופים: ״חמאס עדיין מחזיק 50 מהחטופים שלנו בשבי אכזרי. המלחמה יכולה להסתיים מחר אם הם ישחררו אותם ויתפרקו מנשקם. אנו רציניים בכוונתנו להגיע לעסקת חטופים ולהפסקת אש. אמרנו כן להצעותיו של השליח המיוחד ויטקוף. יש סימנים חיוביים לפריצת דרך. איני רוצה לפרט מעבר לכך בשלב זה. אך מטרתנו היא להתחיל שיחות קרבה בהקדם האפשרי. אך זה חייב להיות ברור: חמאס לא רק שאחראי לפתיחת המלחמה הזו - הוא אחראי גם להמשכה. יש להפעיל לחץ על חמאס. הקהילה הבין-לאומית חייבת לתמוך כעת ביוזמה האמריקנית להפסקת אש. חייבים לנפץ את האשליות של חמאס״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
