טראמפ ונתניהו. צילום: אי.פי

דיפלומט סעודי ל"ישראל היום": קידום מהיר של נורמליזציה אזורית יענה בחיוב בריאד

גורם בריאד: הפרסום על ההסכמה בין נתניהו לטראמפ לקידום הסכמי אברהם "חיובי במיוחד" • "הסיום המהיר של המלחמה הראה את יכולת ההשפעה של הבית הלבן על ישראל ועל האזור" • סעודיה תהיה חלק בלתי נפרד מהשיקום בעזה ומפיתרון הסוגיה הפלשתינית

בעקבות חשיפת "ישראל היום" ודבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בדבר "הרחבה אפשרית של הסכמי השלום" במזרח התיכון, דיפלומט סעודי אומר היום (חמישי) ל"ישראל היום" כי הפרסום אודות ההסכמה בין ראש הממשלה נתניהו לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על קידום מהיר של הסכמי אברהם - "חיובי במיוחד" ויענה ברוח הזו גם בריאד.

רה"מ נתניהו%3A "הניצחון הזה פותח הזדמנות להרחבה של הסכמי השלום" %2F%2F לשכת רה"מ

עוד אמר הדיפלומט כי ברור שהמלחמה בין ישראל לאיראן והמעורבות האמריקנית בה חוללו שינוי עצום באיזור וכל המדינות בודקות את ההשלכות ואת השינויים הנחוצים במדיניותן.

סעודיה - חלק בלתי נפרד מהמשימה

"הסיום המהיר של המלחמה הראה את יכולת השכנוע וההשפעה של הבית הלבן על ישראל ועל האזור כולו. המשמעות היא שטראמפ יכול להביא את נתניהו למקומות שבעבר הוא והשותפים הפוליטיים שלו לא היו מוכנים להגיע".

עם זאת הדגיש כי עמדת סעודיה לגבי הפלשתינים ועצמאותם ברורה, וכך גם ההתנגדות להחלת ריבונות ישראלית. על המלחמה ברצועת עזה אמר כי צריך לסיים מהר את המלחמה שם, לאפשר שיקום ומתן סיוע לאוכלוסיה ולהחזיר את החטופים. "סעודיה תהיה חלק בלתי נפרד מהמשימה הזו, ומההגעה לפיתרון מלא של הסוגיה הפלשתינית".

תכנית השלום של טראמפ ונתניהו, צילום: רויטרס

השינוי בעמדה הסעודית שבשל המלחמה בעזה, התרחקה מנורמליזציה (ועליו כתבנו ב"ישראל היום" בראשית השבוע) נובע הן מעצם התקיפה הישראלית המוצלחת מאוד שהסירה למעשה איום איראני ישיר על כל מדינות המפרץ, ובעיקר מההצטרפות האמריקנית למתקפה. בריאד מעריכים כי טראמפ הסכים להצטרפות הזו מתוך הבנה ואולי אף התניה להתגמשות ישראלית בסוגיה הפלשתינית.

נציין כי מיד לאחר ההתקפה האמריקנית על מתקני הגרעין של איראן, התקיימה שיחת טלפון מרובעת בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, מזכיר המדינה מרקו רוביו, ראש הממשלה בנימין נתניהו, והשר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר. ל"ישראל היום" נודע מפי גורם שעודכן בתכני השיחה כי הארבעה היו נלהבים מאוד מתוצאות הפעולה של מפציצי ה-2B והיו כלשונו ב"אופוריה".

ואולם לא רק בגלל ההיבטים המבצעיים היה סיפוק עצום בקרב הארבעה, אלא גם בשל הצעדים שהם מתכננים לעתיד. הכוונה של הנשיא טראמפ ושל ראש הממשלה נתניהו היא לפרוץ במהירות להסכמי שלום חדשים עם מדינות ערב, כחלק מהרחבת הסכמי אברהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...