ארצות הברית מאיצה את מאמציה לחזק את מערכות ההגנה של ישראל, משחתת נוספת של הצי האמריקני הגיעה ביום שישי למזרח התיכון, והצטרפה לשלוש אחרות באזור ולשתיים בים האדום. הספינות פועלות במרחק הקרוב מספיק לישראל כדי להיות מסוגלות ליירט טילים שנורים על ידי איראן, כך נמסר מגורם ביטחון אמריקני.
רוב המשחתות מסוג ארלי ברק מצוידות במגוון מיירטים הידועים כ-SM-2, SM-3 ו-SM-6, המסוגלים לירות על טילים בליסטיים ואיומים אוויריים אחרים. מיירטי ה-SM-3, ששימשו בקרב לראשונה השנה שעברה נגד התקפה איראנית, מתוכננים ליירט טילים מעל האטמוספירה באמצע מסלול הטיסה שלהם.
ארה"ב גם חידשה את המלאים של מיירטים קרקעיים למערכת ה-THAAD האנטי-טילית שהוקמה בישראל השנה שעברה. המערכת, הידועה רשמית כ-Terminal High Altitude Area Defense, מופעלת על ידי צבא ארה"ב ומתוכננת ליירט טילים בתוך או מחוץ לאטמוספירה במהלך השלב הסופי של הטיסה.
לפי גורם אמריקני, ישראל מסתכנת במיצוי אמצאי המיירטים המתקדמים של החץ-3 בשבועות הקרובים, אם הסכסוך עם איראן לא ייפתר וטהראן תמשיך לשגר מטחי טילים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
