המדינות שאיראן פנתה אליהן בבקשה לחדש את המו"מ - ולהפסיק את התקיפות הישראליות

איראן פנתה לעומאן ולקטאר בנושא • דיפלומט אמריקני אמר ל"ישראל היום" כי איראן של היום מחזיקה במעמד חלש בהרבה מזו של יום חמישי טרם התקיפה • שר החוץ העומאני מסר כי סבב השיחות האחרון בין ארה"ב לאיראן בנושא הגרעין שתוכנן ליום ראשון - לא יתקיים

הנזק באיראן. צילום: AFP

איראן, כך אנחנו חושפים היום (שבת), פנתה לעומאן ולקטאר בבקשה לתווך מול ארצות הברית את האפשרות של חידוש המו"מ לאחר הפסקת התקיפות הישראליות. עומאן, שאירחה חלק ממפגשי המו"מ, כבר פרסמה את מאמציה בכיוון, אבל בארה"ב לא ממהרים.

>>איפה איראן נפגעה? התעדכנו במפה האינטראקטיבית<<

בצל הדברים, שר החוץ העומאני בדר אלבוסאידי מסר כי סבב השיחות האחרון בין ארה"ב לאיראן בנושא הגרעין, שתוכנן ליום ראשון בבירה מסקט, לא יתקיים. 

דיפלומט אמריקני אומר ל"ישראל היום" כי איראן של היום, מחזיקה במעמד חלש בהרבה מזו של יום חמישי טרם התקיפה. "הם לא הבינו או העדיפו להתעלם מאזהרות הנשיא, שהיו ברורות מאוד. הם ניסו למרוח את הזמן במו"מ, סירבו להתפשר על הסוגיה הכי בסיסית שהייתה מוכיחה את עמדתם כי אין פניהם לפצצה – העשרת האורניום על אדמתם. והכי גרוע הם רימו אותנו כשהמשיכו בפיתוח מהיר של הנשק הגרעיני תוך כדי מו"מ".

תקיפה באזור תבריז באיראן | רשתות ערביות

כזכור, בין הבכירים האיראניים ההרוגים בתקיפות שאירעו היום נמנים שני מפקדים במטכ"ל האיראני, וכן שלושה בני אדם הרוגים ו-33 נפגעים.

לפני כן צה"ל אישר כי במסגרת מבצע "עם כלביא" כולו חוסלו יותר מ-20 מפקדים בכירים במשטר האיראני. בין המחוסלים, ע׳לאם-ר׳צ׳א מרחאבי, שנחשב לקצין המודיעין הבכיר ביותר באיראן. עוד חוסל המפקד שהיה אחראי למרבית טילי הקרקע-קרקע וטילי השיוט ארוכי הטווח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר